Beleidsadviseur Wonen

Voor het team Gebiedsontwikkeling van de sector Gebieden, Economie en Bedrijfsvoering van de gemeente Leeuwarden zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Wonen voor 32-36 uur per week.

Goed wonen is een eerste levensbehoefte. Een goede woning in een gezonde en veilige leefomgeving is één van de onderdelen waaraan we als gemeente een bijdrage kunnen leveren. We hebben te maken met een mix van stevige stedelijke woonopgaven en de zorg voor goed woonbeleid voor de dorpen. Zo moet Leeuwarden het komende decennium nog duizenden nieuwe woningen toevoegen, in de stad en daarbuiten. Dit doen we door integrale gebiedsontwikkeling en stedelijke vernieuwing, waarbij we gemengde wijken ontwikkelen die een thuis vormen voor meerdere doelgroepen en waar werk en voorzieningen aanwezig zijn. Een groeiende opgave is wonen met zorg, waarbij we kwetsbare doelgroepen een passend thuis in de wijken willen bieden. Daarnaast zijn er veel lopende initiatieven in de dorpen waar we als gemeente op verschillende wijze in participeren.

Ons woonbeleid maken we niet alleen: we werken als gemeente met veel externe partijen: corporaties, ontwikkelaars, zorgpartijen en natuurlijk de bevolking.

Je komt in een complexe en dynamische omgeving te werken. Met je opgedane kennis en ervaring in het woondomein ga je verbindingen leggen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je gaat actief adviseren en meewerken aan het uitvoeren van het woonbeleid.

Je gaat bijdragen aan:

  • het volkshuisvestingsbeleid (waaronder voorbereiding en uitvoering prestatieafspraken);
  • beleidsontwikkeling rondom Wonen en Zorg
  • Participeren in gebiedsontwikkeling en advisering bij woningbouwinitiatieven;
  • Opbouwen en onderhouden van een relevant relatienetwerk en het ontwikkelen van mogelijke samenwerkingsverbanden met in- en externe partijen.

Vragen?
Christiaan Wallet

Wie ben jij

Als je interesse hebt in het onderwerp wonen en je graag wilt bijdragen aan de woonopgaven in de gemeente Leeuwarden, dan zoeken wij jou!
Het delen van je kennis en ervaring met bestuur en politiek, collega’s en externe partijen gaat je gemakkelijk af. Je bent proactief in het ontwikkelen van kennis op nieuwe onderdelen in het vakgebied. Je houdt ervan om resultaten te boeken, maar je gaat daarbij voor de kwaliteit van het werk. Samenwerken met anderen zoek je van nature op. Tenslotte zie je nog voldoende ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast heb/ben jij:

  • Een relevante wo/hbo opleiding richting Sociale Geografie of vergelijkbaar;
  • Relevante werkervaring op het gebied van beleidsontwikkeling en inhoudelijk op het onderwerp Huisvesting en Wonen;
  • Je bent proactief en kunt goed zelfstandig werken zodat je de gevraagde resultaten op tijd oplevert;
  • Je schakelt flexibel tussen de verschillende beleidsvelden en opgaven.
  • Je vindt het leuk om in een team te werken en gezamenlijk aan diverse woonopgaven te werken.

Waar ga je werken

Leeuwarden is de sociale, economische en culturele krachtbron voor Fryslân. Met ruim 125.000 inwoners de tweede gemeente van Noord-Nederland en de provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. Plus 35 karakteristieke dorpen en een schitterend buitengebied. Met zo’n duizend medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de stad en de dorpen en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.

De sector GEB is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling en ruimtelijk- economische ontwikkeling van de gemeente Leeuwarden. GEB geeft de strategie en het beleid vorm en is nauw betrokken bij de uitvoering daarvan. Je komt te werken in het cluster wonen waar 4 professionals zich met de verschillende aspecten van strategisch woonbeleid bezighouden. Het cluster wonen is onderdeel van het team Gebiedsontwikkeling. De ongeveer 25 medewerkers binnen dit team houden zich bezig met strategisch ruimtelijk programmeren, locatie- en planontwikkeling, planeconomie, pacht, contracten, strategisch woonbeleid en het beheer en de ontwikkeling van het gemeentelijk vastgoed.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.494,- (functieschaal 10, salarisschaal 1-10-2020) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging van het contract voor onbepaalde tijd.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.


Contact

Enthousiast geworden? Reageren op deze vacature kan tot en met donderdag 6 januari 2022. De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 18 januari 2022.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Christiaan Wallet, waarnemend Teamleider Gebiedsontwikkeling via of Remco Deelstra, cluster coördinator Wonen via

Heb je vragen over de procedure dan kan je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen.