Beleidsadviseur HR

Wat ga je doen
Ben jij dé HR professional die samen met ons de ambities van de gemeente Leeuwarden waar maakt? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarin jij je bezighoudt met het ontwikkelen en implementeren van ons HR beleid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons team Personeel, Organisatie & Ontwikkeling (PO&O) zoeken wij een Beleidsadviseur HR (32-36 uur).

Als beleidsadviseur HR sta jij aan de lat als het gaat om de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van HR beleid bij gemeente Leeuwarden. Als afdeling PO&O zijn wij continu bezig om onze dienstverlening naar de leidinggevenden en medewerkers van gemeente Leeuwarden te ontwikkelen. Vanuit jouw deskundigheid vertaal je trends en ontwikkelingen naar helder en uitvoerbaar beleid. Inhoudelijk ben je sparringpartner voor HR adviseurs, leidinggevenden en andere stakeholders. Gevraagd en ongevraagd ben jij op de juiste momenten in beeld om te adviseren en te verbinden. Samen met experts op het gebied van team- en organisatieontwikkeling, arbo, werving & selectie en juridische zaken draag je zorg voor een optimale dienstverlening volgens onze waarden: robuust, lenig en in verbinding.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als beleidsadviseur HR zijn:

  • Het schrijven en ontwikkelen van beleid op diverse HR thema’s zoals strategische personeelsplanning, talentmanagement en duurzame inzetbaarheid;
  • Het analyseren van bestaand HR beleid en het aandragen van kansen en mogelijkheden ter verbetering;
  • Het signaleren en onderzoeken van trends en ontwikkelingen op HR-gebied en het maken van de vertaling naar praktische beleidskaders;
  • Het geven van voorlichting over recente ontwikkelingen en uitvoering van beleid;
  • Het (mede) ontwikkelen van en participeren in teamontwikkelingstrajecten;
  • Het oppakken en uitvoeren van zoals HR projecten zoals Banenafspraak Baan (BAB), werktijdenregeling en open hiring.

Wie ben jij
Jij bent een ervaren adviseur die graag een bijdrage levert aan onze maatschappij en de ontwikkeling van ons HR beleid. Je hebt passie voor de combinatie mens, organisatie en ontwikkeling. Je bent proactief, houdt regie, overziet het geheel en weet met jouw analytische vermogen te onderkennen wat er nodig is op de diverse HR thema's.

Jouw talent zit in het vertalen van visie naar uitvoerbaar beleid. Jouw stijl van schrijven is helder en bondig waarbij je de juiste toon weet te zetten. Door jouw ervaring met beleidsontwikkeling weet je wat nodig is om het management mee te krijgen en draagvlak te creëren. Je verstaat de kunst van het samenwerken en meebewegen, maar houdt je eigen rol daarbij goed voor ogen en bent hierin creatief waar mogelijk. Door een complex en soms chaotisch speelveld laat jij je niet van de wijs brengen.

Je houdt van een stevige uitdaging waarin naast de organisatie ambities ook op onze afdeling genoeg door te ontwikkelen is. Met jouw ervaring en instelling kun jij ons hierbij helpen. Daarom vragen we voor deze positie aanvullend:

  • Wo werk- en denkniveau, met een afgeronde opleiding richting HRM / personeel & arbeid of vergelijkbaar;
  • Aantoonbare werkervaring (minimaal 3 jaar) op het gebied van beleidsontwikkeling en HRM;
  • Ervaring met werken binnen een grote (complexe) organisatie.

Waar ga je werken
Werken bij de gemeente Leeuwarden, betekent dienstverlening, innoveren, bouwen aan nieuwe woonwijken, zorg beheersbaar en voor iedereen toegankelijk houden en natuurlijk inspelen op politieke ontwikkelingen. Met haar ruim 127.000 inwoners is de gemeente Leeuwarden de grootste gemeente en het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van Fryslân. Met bijna 2.000 medewerkers werken we in verschillende rollen en samenwerkingsverbanden aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers. Leeuwarden is een bruisende centrumgemeente die met durf, ambitie en visie wil voortbouwen op de snelle ontwikkeling van de afgelopen jaren. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken.

Het team
Je gaat werken op de afdeling PO&O, welke valt onder het Shared Servicecenter. Onze visie is dat medewerkers het succes van onze organisatie bepalen. Met hun kennis, vaardigheden én vitaliteit voegen zij waarde toe en weten zij creatief in te spelen op veranderingen. Het team PO&O behelst ruim 25 collega’s en bestaat uit HR adviseurs, Corporate Recruiters, experts op de gebieden arbo en vitaliteit, leren en ontwikkelen, organisatie- en teamontwikkeling, juridisch en arbeidsvoorwaarden, ondersteuning en een manager.

Wat bieden wij
Het betreft een structurele functie voor 32 tot 36 uur per week fte als Beleidsadviseur HR. Wij bieden een jaarcontract met de intentie deze te verlengen voor onbepaalde tijd. Je krijgt een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 3.719,- en maximaal € 5.366,- (functieschaal 10A, salarisschaal 2-1-2023 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Naast een goed salaris kent de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, een mobiele telefoon, een gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen, korting op jouw fitnessabonnement en een breed scala aan scholingsmogelijkheden. Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto jaarsalaris. Waaraan je dit besteedt en wanneer is aan jou, denk aan extra vrije dagen of een extra uitkering in de maand(en) wanneer het jou uitkomt.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. We faciliteren uiteraard een goede thuiswerkplek. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Onze overtuiging is ‘medewerkers bepalen het succes van de organisatie’, kortom wij investeren graag in jou!

Belangstelling
Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze uitdagende functie? Reageren kan via deze link door een motivatiebrief en recent CV te uploaden. De sluitingsdatum voor deze vacature is zondag 3 december 2023.

De eerste en tweede gespreksronden staan gepland voor vrijdag 15 december en dinsdag 19 december.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Annemiek Pas, Manager PO&O via 06-44102473.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Corporate Recruiter via 06-50193285 (ook Whatsapp) of steven.jaasma@leeuwarden.nl.

De vacature staat tegelijkertijd intern en extern bij gemeente Leeuwarden gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne medewerkers van gemeente Leeuwarden een voorrangspositie.

Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.