Adviseur bovengrondse infra met specialisme openbare verlichting en verkeersregelinstallaties

Wat ga je doen
Een toonaangevend en beeldbepalend onderdeel van de openbare ruimte is de openbare verlichting. Zowel wat betreft veiligheid, duurzaamheid en sfeer is dit een actueel vakgebied en leeft bij burgers. In de openbare ruimte heeft de gemeente naast de openbare verlichting ook de verkeersregelinstallaties en marktkasten in beheer.
Er is vraag naar slimme beheermethodes, integrale aanpak en het analyseren van beheergegevens. Wil jij je kennis en ervaring inzetten om deze onderdelen binnen de gemeente Leeuwarden tot een succes te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je gaat werken bij de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte. Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Denk aan wegen, bruggen, riolering, watergangen, groen maar nadrukkelijk ook openbare verlichting en verkeersregelinstallaties. Ingrepen in de openbare ruimte hebben impact op onze gebruiks- en belevingswaarde.

Je bent medeverantwoordelijk voor het instandhouden van de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties, samen met de beheerders en collega adviseurs. Een grote diversiteit aan werk zorgt ervoor dat er geen dag hetzelfde is.

Werkzaamheden die onder je directe verantwoordelijkheid vallen:

  • je bent intern en extern het eerste aanspreekpunt voor storingen en herstel aan de openbare verlichting, verkeersregelinstallaties en marktkasten;
  • je draagt zorg voor het optimaal inzetten van de onderhoudscontracten en je houdt toezicht op deze werkzaamheden die uitgevoerd worden binnen de contracten; je bent medeverantwoordelijk voor het voorbereiden en ontwikkelen van beheerplannen en de meerjarenonderhoudsplannen (MJOP);
  • je bent de spil als het gaat om (de regie op) storingen. Je werkzaamheden vinden zowel binnen alsook buiten plaats;
  • je bent verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren van de onderhoudsinspecties en de aanleg van installaties conform de NEN1010 en NEN3140;
  • je bouwt aan een relevant relatienetwerk.

Wie ben jij
We zoeken een enthousiaste collega die graag werkt in een dynamisch werkveld. Je hebt immers te maken met een onderwerp dat maatschappelijk aandacht krijgt. Je bent een netwerker en iemand die in oplossingen denkt en resultaatsgericht werkt.

Je hebt relevante ervaring met beheer- en onderhoudscyclus op het gebied van openbare verlichting en hebt kennis of affiniteit met verkeersregelinstallaties en marktkasten.
Daarnaast ben je minimaal in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding of aantoonbare ruime ervaring binnen het vakgebied, bij voorkeur Elektro techniek of Civiele Techniek.

Waar ga je werken
Leeuwarden! Met ruim 127.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met zo’n 1.500 medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad. De gemeente Leeuwarden biedt een informele werksfeer en een werkplek in hartje stad.

Deze functie valt binnen de dienst Fysiek Domein, sector Inrichting en Beheer Buitenruimte en je wordt onderdeel van het team Bedrijfsbureau. Dit team is verantwoordelijk voor het langjarig beheer, onderhoud en vervanging van de openbare ruimte en is de plek waar de werkzaamheden worden geprogrammeerd en beleidsdoelstellingen worden vertaald naar concrete resultaten. We hebben tot doel om de publiekswaarde van de buitenruimte te vergroten, zowel op het gebied van blauw (water, riolering, klimaatadaptatie), grijs (verhardingen, civiele kunstwerken, OVL/VRI) als groen (groenbeheer, bomen, natuur). Daarbij proberen we steeds meer concrete invulling te geven aan begrippen als duurzaamheid, vergroening en circulariteit.

Ons team bestaat uit circa 35 medewerkers, bestaande uit beleidsadviseurs, adviseurs en beheerders. We werken nauw met andere teams samen, waaronder ontwerpers (stedenbouw en landschap), meer strategische beleidsadviseurs bij andere sectoren, bestekschrijvers bij het team Civiele Techniek en de uitvoerders bij de Buitendienst. In al die samenwerking staat het doel centraal om de gemeente Leeuwarden telkens weer wat mooier te maken. Kom je ons daarbij helpen?

Wat bieden wij
Wij zoeken een nieuwe collega voor een periode van één jaar met uitzicht op vast dienstverband. Het betreft een dienstverband van 36 uur per week.

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal €3.558,00 en maximaal €5.247,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10, salaristabel 1-1-2024, Cao Gemeenten).

Bovenop jouw bruto jaarsalaris ontvang je 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB). Naast een aantrekkelijk salaris heeft de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement.

Belangstelling
De sluitingsdatum voor deze vacature is 15 januari 2024. Solliciteren kan via deze link.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gerda van Veen, teamleider Bedrijfsbureau, tel: 06 2001 2623, of Jaap Kuipers, senior beheerder tel: 058 751 2258.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anke Zwaga via telefoonnummer 06-25771055 (ook via whatsapp) of anke.zwaga@leeuwarden.nl.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.