Werkgeversadviseur / accountmanager

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Werkgeversadviseur/accountmanager
36 uur- schaal 10 – Adviseur IV

 

Team

Het team waarin je terecht komt heet Werkplein Ability. Directeur Ernst Ottens: “Je kunt goed samenwerken en hebt gevoel voor humor. Je weet van aanpakken en je bent motiverend en inspirerend naar opdrachtgevers, werkzoekenden en collega’s. Daarbij hoort een proactieve houding, eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd en gestimuleerd. Verder ben je klant- en resultaatgericht, je bent integer en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je werkt accuraat en je bent goed in het analyseren van problemen en het aandragen van oplossingen.

Dit ga je doen

  • Het binnenhalen van opdrachten voor het sociaal werkbedrijf en het onderhouden en uitbreiden van relaties (relatiebeheer);
  • Je adviseert over en ontwikkelt arbeidsmarktarrangementen en projecten die bijdragen aan de uitstroom van werkzoekende naar werk;
  • Je onderhoudt interne en externe relaties om vraag en aanbod te kunnen matchen en voor het verwerven van werk en bedenkt creatieve en passende oplossingen;
  • Je draagt zorg voor acquisitie, jobhunting en plaatsing;
  • Je organiseert en initieert netwerkbijeenkomsten, werkgeversavonden en andere vormen van groepsgewijze benadering en je treedt daarbij op als daadkrachtige vertegenwoordiger van de organisatie; Waar nodig initieer en organiseer je diverse overkoepelende overlegvormen tussen interne en externe betrokken partijen binnen de Arbeidsmarktregio Groningen (Werk in Zicht);
  • Je ontzorgt en beperkt risico’s van werkgevers. Daarbij beheer en onderhoud je een actief netwerkbestand;
  • Je draagt bij aan de vervaardiging van managementrapportages t.a.v. de uitvoering van beleid en je hebt daarbij een actieve en initiërende rol;
  • Je werkt nauw samen met de werkgeversadviseur(s) binnen de organisatie en maakt onderling duidelijke afspraken over uit te voeren en verdeling van werkzaamheden.

Jouw talenten

Je hebt een aantoonbaar (werkgevers)netwerk in de regio en bent in staat zelf een netwerk op- en uit te bouwen. Het binnenhalen van opdrachten voor werk voor het sociaal werkbedrijf is een specifieke taak. Kennis van werk en inzicht in het organiseren van werk is een vereiste. Daarvoor is een werkgeversnetwerk buiten de regio een pré.

Je hebt ruime kennis van het re-integratie instrumentarium en je bent in staat dit helder uit te leggen. Je hebt kennis van wet- en regelgeving (Participatiewet) en overige sociale zekerheidswetgeving. Je hebt een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Het beheersen van verschillende vormen van communicatieve vaardigheden zijn nodig: overleg met grote bedrijven, kleine bedrijven, collega’s in de arbeidsmarktregio, collega’s intern tot het ophalen of vertalen van een opdracht op de werkvloer.

 

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk, maar ook voor eigen initiatief, vernieuwing en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, daarna kan deze worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie is gewaardeerd in schaal 10. Dit betekent dat je salaris afhankelijk van opleiding en ervaring ligt tussen minimaal € 2973  en maximaal € 4494, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren middels CV en motivatie tot en met 24 oktober 2021. Solliciteren doe je via: Vacatures - Gemeente Het Hogeland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ernst Ottens via telefoonnummer: 088-345 8888. De gesprekken staan gepland op 2 november 2021.

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte!
Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.