Teamleider / coach HRM

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Tussen stad en wad bieden wij kansen aan pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan dit prachtige gebied en aan onze organisatie. Wij willen ruimte geven aan inwoners en ondernemers en daarom ook ruimte aan onze medewerkers. Eigenaarschap, samenwerking en maatwerk vinden wij vanzelfsprekend.

Ben jij de teamleider/coach HRM die stressbestendig en besluitvaardig is? Ben je betrokken en vind je het leuk om te coachen en heb je het vak HRM in de volle breedte onder de knie? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij hebben ruimte voor een

Teamleider/coach HRM

32 tot 36 uur per week -  schaal 13

Team HRM

Het team bestaat uit HRM-adviseurs, een arbeidsmarkt communicatiespecialist, salarisadministrateurs, medewerkers beheer, een medewerker beleidsuitvoering en een functioneel beheerder. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. De secundaire arbeidsvoorwaarden? Dat is het team HRM:-). Een fijne nuchtere club collega’s met oog voor elkaar. HRM is voor het team meer dan een vak. Het is hun lust en hun leven. Ze staan voor ‘veel’ uitdagingen en krijgen de ruimte om verder te bouwen aan de verdere ontwikkeling van het team en de organisatie. Vette klei is voedzaam; hier groeit veel. Dat ‘veel’ brengt nieuws en reuring. Elke dag maken ze daarin professionele keuzes. Eigenstandig en absoluut samen! Het team werkt nu nog vanuit Bedum maar dat wordt heel binnenkort Uithuizen.

Jouw talenten

In een vakgebied dat volop in ontwikkeling is door de veranderende wereld ben je een teamleider/coach HRM die beschikt over een heldere visie op de manier waarop HRM kan bijdragen aan de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie. Daarom vinden wij het ook minstens zo belangrijk dat jij die visie samen met je team in de praktijk kan brengen. Je draagt bij aan een professionele cultuur binnen het team en blijvende verbetering van hun prestaties. Dat doe je door te verbinden binnen en buiten het team. Door je op te stellen als stuwende coach wanneer dat kan. En als doortastend leider als dat nodig is. Je bekleedt een brede functie waarin je ook vorm geeft aan strategisch HRM-beleid. Verder ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en heb je kennis van diverse HRM-instrumenten en processen.

Je houdt/zoekt verbinding met andere teamcoaches (en teams) en de directie. Samen met de andere teamcoaches vorm je ook weer een team die een belangrijke rol heeft in de ontwikkeling van de organisatie. Leidraad bij die ontwikkeling is onze toekomstvisie Ruimte!. Daarom vinden we het belangrijk dat je in staat bent om die visie vanuit jouw rol in de praktijk vorm en inhoud te geven.

Wie zoeken wij

Als teamleider/coach:

 • Heb je aantoonbaar inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van HRM.
 • Ben je een klankbord op de inhoud van het werkveld en neem je verantwoordelijkheid voor het functioneren van het team.
 • Stuur je op het realiseren van een hoge kwaliteit van het werk, korte doorlooptijden, hoogwaardige dienstverlening binnen de aanwezige middelen.
 • Breng je focus aan in de opdracht aan het team. Je geeft daarbij betekenis aan de in- en externe ontwikkelingen die op het team afkomen.
 • Handel je budgetverantwoordelijk.
 • Heb je ervaring met situationeel leiderschap en weet je dit in de praktijk te brengen.
 • Zie je teamopdrachten als een gezamenlijke opgave waaraan vanuit persoonlijke verantwoordelijkheid door medewerkers wordt gewerkt.
 • Heb je ervaring met organisatie- en teamontwikkeling, zelforganisatie en opgavegericht werken en ben je in staat om de medewerkers in je team op een coachende manier te begeleiden bij het toepassen van deze werkwijze.
 • Ben je politiek en bestuurlijk sensitief. Je hebt ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving en weet je te bewegen in een organisatie die in ontwikkeling is en waar diverse belangen gewogen moeten worden.
 • Lever je samen met de medewerkers een bijdrage aan de ontwikkeling van de gemeente Het Hogeland tot een wendbare, innovatieve organisatie die haar rol als professionele dienstverlener - en partner vorm en inhoud kan geven vanuit de dagelijkse werkpraktijk.
 • Handel je vanuit inhoudelijke kennis, (zelf)reflectie en authenticiteit.
 • Beschik je over een WO-werk- en denkniveau.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk! Je werktijden kun je deels flexibel inrichten. Uiteraard behoort thuiswerken ook tot de mogelijkheden. Hiervoor faciliteren we je met een laptop en mobiele telefoon en de mogelijkheid om een goede thuiswerkplek in te richten. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar maar het is een functie voor onbepaalde tijd. Als jij en wij aan het eind van het eerste jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie is gewaardeerd op schaal 13 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 4.965 en maximaal € 6.616  bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 april 2022). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt tot en met 11 december 2022 reageren via de website van de gemeente Het Hogeland. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Paul van Vilsteren, gemeentesecretaris/algemeen directeur. Je kunt hem bereiken via Elisabeth van Ham. Haar telefoonnummer: 088-345 92 98.

De sollicitatiegesprekken staan gepland voor 21 en/of 22 december 2022.

We zien je sollicitatie graag tegemoet. Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker voorrang.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.