Strategisch adviseur ruimte

Het Hogeland is een jonge gemeente die vrijwel het gehele noorden van de provincie Groningen omvat. Tussen Stad en Wad bieden wij kansen aan pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan dit prachtige gebied, de lokale democratie en onze organisatie.  Wij willen ruimte geven aan inwoners en ondernemers en daarom ook ruimte bieden aan onze medewerkers. Eigenaarschap, samenwerking en maatwerk vinden wij vanzelfsprekend.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar een

strategisch adviseur ruimte

36 uur per week – schaal 13

die met lef en enthousiasme de veranderende rol van de gemeente mee vorm geeft en de inhoudelijke ontwikkelingen op het terrein van ruimtelijke ontwikkeling weet te vertalen naar deze gemeente en onze regio.

Dit ga je doen

Je wordt strategisch adviseur voor het beleidsterrein ruimte met aanverwante economische thema’s. Ruimte omvat in de gemeente Het Hogeland: infrastructuur, beheer en onderhoud, vastgoed en grondzaken, duurzaamheid, grondstoffen en energietransitie, VTH, RO Beleid en Economie en Arbeidsmarkt.

Voor jou is geen dag hetzelfde. Je adviseert (proactief) over het te voeren strategisch beleid over de opgaven die er liggen. Er is alle ruimte om je eigen werk te organiseren en jouw inzet aan te passen aan de actualiteiten van het moment. Op dit moment zijn er wel een aantal ontwikkelingen waar jouw aandacht in ieder geval naar uit zal gaan:

-          Strategische agenda Groningen (STAG). Doorvertaling van deze agenda naar het gemeentelijk speelveld en doorwerking naar lopende programma’s en projecten;

-          Regio Groningen-Assen. Jij neemt deel aan het directeurenoverleg van de Regio Groningen Assen, zorgt voor de inbedding van het vastgestelde beleid in de organisatie en adviseert de portefeuillehouder in het bestuurlijk overleg;

-         Je vertaalt landelijke en provinciale ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein naar hapklare brokken voor de directie en organisatie en ondersteunt de programmamanagers op strategisch vlak in de doorvertaling van dit beleid binnen de programma’s;

-          Ondersteuning van portefeuillehouders op strategische thema’s en bewaker van het beleid op de middellange en lange termijn.

 

Jouw talenten

Je bent een strateeg en generalist met een helicopterview. Je reikt ideeën en voorstellen aan en begrijpt hoe het werkt in een politiek/bestuurlijke omgeving. Je inspireert, bent ambitieus en acteert met overtuigingskracht. Je bent proactief en loopt inhoudelijk voorop. Je neemt bestuur en organisatie mee in de ontwikkelingen op het eigen beleidsterrein en legt verbinding met de andere beleidsterreinen.

Je wilt en kunt pionieren in een veranderende organisatie en op eigen kracht functioneren in onze regio met verschillende stakeholders binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

We werken opgavegericht en draaien binnen het ruimtelijk domein een programma voor de implementatie van de Omgevingswet en een programma voor centrumontwikkelingen. Daarnaast bouwen we, vanuit het perspectief van programmatisch creëren en binnen de ruimtelijke context, aan een aantal nieuwe programma’s rondom Wonen en Leefomgeving, Hogeland Oost (Eemshaven en omgeving) en Energie en Klimaat, en werken we aan de uitwerking van een aantal gebiedsopgaven in het Waddengebied en het Reitdiep.

Je bent vernieuwend, creatief en origineel in denken en handelen. Je bent in staat om je los te maken van bestaande denkkaders, je kunt en durft te experimenteren, bewandelt nieuwe wegen en neemt risico’s. Je geeft vernieuwingen de tijd om zich te bewijzen en evalueert op het juiste moment. Je houdt goed verbinding met de organisatie en werkt nauw samen met teamleiders, beleidsadviseurs, andere strategisch adviseurs en programmamanager(s) ten behoeve van de vernieuwing en ontwikkeling van de gemeente Het Hogeland. In het land van de strategen ben jij ‘verkenner, verbinder, verkondiger en verzorger’ en weet jij als geen ander op welk moment je welke rol het beste kunt vervullen. Daarnaast zie je haarfijn wanneer jouw rol moet eindigen en verder opgepakt moet worden in de staande organisatie.

 

Wat wij jou bieden

Een uitdagende baan in een mooie omgeving, tussen Stad en Wad! Je krijgt veel ruimte: ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling, maar ook om je werk zo in te delen zoals bij jou en ons past.

Verder krijg je:

  • Een arbeidsovereenkomst voor maximaal 36 uren per week.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie dit na een jaar om te zetten in een vast dienstverband.
  • Een bruto voltijd salaris tussen de € 4.965 en € 6.616 bruto per maand (functieschaal 13 - peildatum 1 april 2022). Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
  • De mogelijkheid om vanuit huis te werken met de middelen die je daarvoor nodig bent.
  • Een werkplek in het gemeentehuis in Uithuizen.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt tot en met 27 maart 2023 reageren via de website van de gemeente Het Hogeland. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met directeur Jojo Bottema, zij is te bereiken via telefoonnummer 088-345 88 88 of met de huidig strategisch adviseur Andrew Piso, hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-57 13 37 67.

We zien je sollicitatie graag tegemoet. Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!

De functie wordt gelijktijdig in- en extern open gesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

 

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op http://www.hethogeland.nl/ruimte.

-