(Senior) communicatieadviseur(s)

Heb jij zin om bij de gemeente Het Hogeland aan de slag te gaan als communicatieadviseur? Dat kan! Wij zoeken zowel ervaren (senior) communicatieadviseurs als beginnende communicatietalenten voor twee aandachtsgebieden:

Programma Aardbevingen


Het Programma Aardbevingen richt zich op de gevolgen van de aardbevingen en onder meer op het veilig maken van Het Hogeland. Vanuit de gemeentelijke rol houden we ons bezig met de versterkingsopgave, schade-afhandeling als gevolg van gaswinning en de sociaal-maatschappelijke gevolgen. We willen er voor onze inwoners zijn, in alle onzekerheid die er vaak is. Daarnaast grijpen we de kansen die Nationaal Programma Groningen ons biedt met beide handen aan. Vanuit hieruit dragen we bij aan een gemeente waar het ook fijn wonen, werken en recreëren is, nu maar zeker ook in de toekomst. Binnen dit programma richt jij je op de communicatie en alles wat daarbij komt kijken.

Het Ruimtelijk Domein

Het Ruimtelijk Domein is een domein vol afwisseling en is daarmee een uitdagend werkveld dat volop in beweging is. Zo zetten we als gemeente bijvoorbeeld volop in op de ontwikkeling van de centrumgebieden van de dorpen Winsum, Bedum, Leens en Uithuizen. De werkzaamheden zijn met name verbonden aan projecten en (beleids)plannen bij Infrastructuur, Ruimtelijke Ordening en VTH (vergunning, toezicht en handhaving). Daar horen onder andere afstemming met gebruikers en andere stakeholders bij en zeker ook een aansprekende manier van communiceren naar andere betrokkenen. Communicatie vormt dus een cruciale rol!

Team Communicatie


Team Communicatie is een leuke groep medewerkers. We zijn een ambitieus en enthousiast team. We hebben een Newsroom, adviseurs voor het sociaal domein, ruimtelijk domein, programma’s en projecten. Daarnaast hebben we onze vormgeving in eigen huis.

Programmateam Aardbevingen

Ga je als (senior) communicatieadviseur aan de slag met alle opgaven gekoppeld aan de gevolgen van de aardbevingen, dan heb je naast je thuisteam communicatie een tweede team: programmateam Aardbevingen. Team Aardbevingen is een gedreven, hecht team van medewerkers. Vanuit verschillende discisplines zetten we ons in voor de veiligheid van onze inwoners en het bieden van perspectief. We werken daarbij nauw samen met collega’s van andere teams, met onze bestuurders en met vele andere externe partijen die een rol hebben in het aardbevingsdossier.

Dit ga je doen


Ben je een beginnend communicatieadviseur dan richt je je meer op uitvoerende taken, zoals bijvoorbeeld het bedenken van communicatiemiddelen en het meewerken aan een communicatieplan. Je biedt daarnaast ondersteuning aan de communicatieadviseurs. De meer ervaren communicatieadviseurs zijn verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van communicatiestrategieën vanuit een omgevingsgerichte aanpak, het geven van communicatieadvies, het houden van regie op het proces en het zorgen voor de uitvoering. We zoeken stevige gesprekspartners voor onder andere teamcoaches, programma- en projectleiders en zowel ambtelijke als bestuurlijke portefeuillehouders.

We zijn op zoek naar collega’s met een frisse blik die inwoners en anderen op aansprekende manieren kunnen betrekken bij het tot stand komen van beleid en bij de uitvoering van projecten om op die manier ook draagvlak voor de ontwikkelingen te krijgen.

Jouw talenten

Als communicatieadviseur verwachten we dat je gemakkelijk verbindingen legt, analytisch sterk en bestuurlijk sensitief bent en beschikt over overtuigingskracht. We verwachten dat je op de hoogte bent van het collegeprogramma en de politieke ontwikkelingen binnen je domein/opgave en deze meeneemt in je overwegingen en aanpak. Ervaring met projectmatig en/of opgavegericht werken en het hebben van overview als ook regie op de uitvoering van communicatieve taken is een pré, zeker voor de senior communicatieadviseur.

Jij bent een vernieuwer met een afgeronde relevante hbo-opleiding of vergelijkbare communicatie opleiding. Van de senior communicatieadviseur verwachten we dat je ten minste 3 jaar relevante werkervaring hebt opgedaan. Je kent de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en je bent in staat om collega’s hierin mee te nemen. Je bent bovendien een echte teamplayer die de handen uit de mouwen steekt om samen de klus te klaren.

Ben jij die kritische denker met lef en een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en creativiteit en denk jij dat jij bij ons past? We dagen je uit om te solliciteren!

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier en ontwikkeling in je werk samen met een team dat voor elkaar klaar staat. Als je bij ons komt werken dan is dat in eerste instantie voor de duur van een jaar. Maar de kans is reëel dat we de functie uiteindelijk voor 2 jaar (programma aardbevingen) of onbepaalde tijd gaan invullen. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en je ervaring en is minimaal schaal 9 (€ 2.756) en maximaal schaal 11 (€ 5.169 - peildatum 1 oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (IKB) van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie


Je kunt reageren tot en met 23 juni 2021. Heb je belangstelling voor de functie? Open dan met de rechtermuisknop deze hyperlink: Gemeente Het Hogeland - (SENIOR) COMMUNICATIEADVISEUR(S) (easycruit.com) en solliciteer vervolgens via de sollicitatieknop rechtsboven. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met teamleider/coach Els Meeuwissen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 50 06 62 09. De gesprekken staan gepland op dinsdag 29 juni 2021.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Benieuwd vanuit welke visie wij werken? Ruimte!  


Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in alle opzichten biedt.