Rioolbeheerder

Zit je op dit moment qua loopbaan in de put? Wij hebben een nieuwe leuke baan voor je! We zoeken een collega in de functie van: 

RIOOLBEHEERDER

                         

Het team

Bij ons kom je te werken in een fijn team met vakspecialisten. Het leuke daaraan is dat iedereen zijn eigen specialisatie heeft en dat je op civiel- cultuurtechnisch vlak veel aan elkaar hebt. We doen het samen voor onze omgeving. Bij ons heb je daadwerkelijk invloed op hoe het er buiten uitziet, hoe onze unieke ruimte wordt beleefd en hoe dat van toegevoegde waarde is voor onze inwoners. Er is veel ruimte om je persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. Wij stimuleren elkaar om het beste uit onszelf te halen.

Wat ga je doen?

Je bent binnen het team de specialist voor de vrijverval riolering. In onze gemeente gebeurt heel veel! Zoals de ontwikkeling van de Oostpolder, aardbevingsschade en versterking van huizen en de toerisme en recreatie in Lauwersoog. Dit zijn allemaal grote ontwikkelingen waar jij ook impact op hebt. Je werkt in deze grote ontwikkelingen nauw samen met de beleidsadviseur riolering. Het gaat niet alleen om riolering wat in goede staat is, maar juist ook duurzame en toekomstbestendige oplossingen. Hier kun je echt impact gaan maken.

Concreet:

 • Stel je maatregelpakketten op voor onderhoud aan de riolering. Uiteraard waarderen we hierin jouw innovatieve ideeën over technieken!
 • Adviseer je in nieuwbouwprojecten en herinrichtingsplannen aan de hand van beleid en wet- en regelgeving over riolering.
 • Bij complexere meldingen over de openbare ruimte verstrek jij informatie omtrent de riolering aan inwoners.
 • Je beoordeelt de riolering in omgevingsvergunningen.
 • Neem je deel in de waterketensamenwerking Groningen en Noord-Drenthe.

Wat neem jij mee?

Je bent een enthousiaste collega die zin heeft in leuk werk in een fijn team! Je zoekt makkelijk mensen op in de samenwerking en in je communicatie ben je helder. Je bent gericht op het resultaat en kunt in dit proces ook goed besluiten nemen. Je voelt je verantwoordelijk over je eigen werk en kijkt over de grenzen heen.

Verder:

 • Heb je al ervaring als rioolbeheerder? Top! We hopen dat je reageert. Ben je helemaal nieuw in de wereld van riolering, maar heb je al wel werkervaring op het gebied van civiele techniek (bijvoorbeeld als calculator of werkvoorbereider bij een wegebouwbedrijf)? We geven je dan de ruimte om je te ontwikkelen naar rioolbeheerder!
 • Je werkt en denkt op hbo niveau. Dit heb je ontwikkelt door jouw hbo opleiding of door jouw werkervaring.

Wat wij jou bieden:

Een hele leuke baan in een mooie gemeente! Je krijgt veel ruimte: ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling, maar ook om je werk zo in te delen zoals bij jou past. Verder:

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst van maximaal 36 uren per week. Werk je liever wat minder? We kijken wat het beste bij jou past.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Na dit jaar gaan we samen kijken of het jou en ons bevalt.
 • Een bruto voltijd salaris tussen de € 2.865,- en € 4.671,- per maand (functieschaal 9/10).
 • Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
 • Bovenop het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof. Zo kun je eens wat vaker een dag vrij nemen of lange vakantie houden.
 • De mogelijkheid om vanuit huis te werken met de middelen die je daarvoor nodig hebt. Uiteraard ben je ook op pad in de gemeente en is er een standplaats in Uithuizen om te werken.  
 • Een fijne werkplek in een gezellig team en beschikbaarheid tot goeie koffie!

 

Belangstelling of meer informatie

We hopen dat we jouw interesse hebben gewekt en kijken uit naar jouw reactie. Wil je eerst meer van ons weten door eens mee te lopen, een kop koffie te drinken met het team of met de teamleider?  Je kunt dan gerust even bellen of een WhatsApp sturen naar Mark Bloeming, teamcoach, via telefoonnummer 0623391113.

Wil je direct solliciteren? Je hoeft geen energie te stoppen in een motivatiebrief. We maken liever kennis tijdens een kennismakingsgesprek. Jouw cv of LinkedIn profiel zien we graag! Je kunt dit doen door bij de vacature op de website van de gemeente Het Hogeland op de sollicitatieknop te klikken. We hebben geen einddatum voor deze vacature maar zoeken totdat we de geschikte collega hebben gevonden.

Visie ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op onze website.