Projectmedewerker

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

Dit is je kans! Een uitdagende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Lijkt je dit leuk? Lees dan vooral verder. Ben je daarna nog enthousiast? Reageer!

De gemeente Het Hogeland is voor de duur van een jaar op zoek naar een ervaren

Projectmedewerker

 (36 uur per week – schaal 9 -Medewerker beleidsuitvoering  II)

 

Team Assistentenpool

De functie maakt onderdeel uit van het team Assistentenpool. Het team bestaat onder andere uit medewerkers die projecten ondersteunen: collega’s met organisatietalent en een flinke dosis rust en overzicht. Ze zijn gewend om te werken in een hectische omgeving. Het zijn organisatoren, vooruitdenkers en regelaars, mensen die er plezier in hebben een bijdrage te leveren aan het werk en de rust van anderen. En dat is precies wat het werk zo leuk maakt. Het team heeft als thuisbasis Winsum maar voor deze functie wordt je uitgeleend als projectmedewerker aan de projectleider De Tirrel en de programmamanager Aardbevingen. Daarom werk je wisselend vanuit Winsum, Bedum en Uithuizen en gelet op de huidige situatie ook vanuit huis.

De projecten waar je voor gaat werken

De Tirrel

De Tirrel wordt een Multi Functionele Accommodatie (MFA) in Winsum. Met de bouw is begonnen. Een project wat door het verzorgingshuis De Hoven en de gemeente samen en in overleg met veel partijen wordt gerealiseerd. In jouw rol als projectmedewerker ondersteun je de projectleider van De Hoven en de gemeente. Het MFA geeft straks onderdak aan onder meer De Hoven, 2 scholen, sporthal en gymzaal, theater, grand café en sportcafé en nog een aantal andere voorzieningen (zie www.detirrel.nl). Binnen het project wordt met veel partijen samengewerkt en er is nog veel overleg en afstemming nodig voordat de opening in najaar 2022 plaats vindt. Jij hebt een belangrijke rol in het organiseren, faciliteren en ondersteunen bij dit alles. Een spin in het web.

Aardbevingen

Eén van de grotere uitdagingen waar we in Het Hogeland voor staan zijn de gevolgen van de aardbevingen. Samen met de Nationaal Coördinator Groningen, woningcorporaties en andere partijen werkt de gemeente Het Hogeland aan de versterkingsoperatie. We zijn voortvarend aan de slag, op kleinschalige schaal. De versterking zal in projecten worden uitgevoerd. Een project kan bestaan uit een te versterken blokje huizen of een hele straat maar ook een zorggebouw of school. Of het werken aan tijdelijke huisvesting. Uitgangspunt bij elk project is dat onze inwoners en ondernemers centraal staan. Dorpsvisies, gebiedsagenda's en het gesprek met de inwoners nemen we dus ook zo veel mogelijk mee. Daarnaast biedt Nationaal Programma Groningen ons kansen om vanuit onze gemeente bij te dragen aan de Brede Welvaart. Ook hier zijn we voortvarend mee aan de slag, samen met inwoners en andere partijen. Als projectmedewerker zal je breed inzetbaar zijn binnen het programma aardbevingen. Ook hierbij geldt dat je een belangrijke rol hebt in het organiseren, faciliteren en ondersteunen.  

Jouw talenten

Je bent een projectmedewerker die de projectleiders helpt om beide programma’s zo snel mogelijk op vlieghoogte te krijgen om vervolgens binnen de programma’s voor ondersteuning en afstemming te zorgen en waar mogelijk de samenwerking te versterken en de resultaten te versnellen. Je bent de centrale ondersteunende spin in het web, waarop de projectleiders na een inwerkperiode blindelings kunnen terugvallen.

Je bent een kei in documentbeheer en het verzorgen/regisseren van informatiestromen, zelf-startend, zelf-organiserend en ziet het werk zelf liggen om op te pakken. Ervaring in het presentabel maken van data in excel en powerpoint is een pré. Je werkt nauwkeurig, met oog voor detail en kwaliteit. Je bent vernieuwend, pro-actief, creatief en ‘eigenstandig’ in denken en doen. Je kunt en durft nieuwe wegen te bewandelen.

Je draagt bij aan het verder ontwikkelen van projectmatig werken binnen de gemeente en begeleidt ambitieuze medewerkers die willen groeien in het vak. Prettig communiceren, mondeling en schriftelijk, is jouw tweede natuur. Verder kun je uitstekend organiseren en je bent gewend om met vertrouwelijke gegevens om te gaan. Je werkt graag in een vaak hectische omgeving. Je bent een daadkrachtige en energieke persoonlijkheid en blijft ook tijdens hectische tijden in balans. Ervaring met de werkzaamheden binnen programma’s en/of projecten is een absolute must en je hebt feeling met projectmanagement methodieken zoals Prince II. Je bent je er van bewust dat je werkt in een politiek bestuurlijke omgeving, hebt een natuurlijk gevoel voor onderlinge verhoudingen en zoekt graag de samenwerking op. Je beschikt minimaal over een hbo-werk- en denkniveau.

Dit ga je verder doen voor de programma’s

 • Je organiseert vergaderingen en bijeenkomsten, zowel in- als extern, en verzorgt de verslaglegging in de vorm van actie- en besluitenlijsten.
 • Je ondersteunt bij het inrichten en uitvoeren, bewaken en beheren van de projectadministratie en sluit hierin aan bij het reeds aanwezige instrumentarium.
 • Je stelt (mede) planningen op en bewaakt de voortgang van afspraken binnen de projecten.
 • Je ondersteunt bij het opstellen van (voortgangs-)rapportages en de afhandeling van offertes en facturen.
 • Op basis van je werkervaring en onder verantwoordelijkheid van de projectleiders kun je kleine deelprojecten leiden.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en introductie van nieuwe projectmanagement tooling.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uren- en financiële administratie van de projecten.
 • Je begeleidt ambitieuze collega’s die willen groeien in het vak van projectmedewerker.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. De functie is voorlopig gewaardeerd in schaal 9. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen minimaal € 2.756,00 en maximaal € 4.048,00 (peildatum 1 oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met woensdag 10 maart 2021, 9 uur. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jan Legters, projectleider De Tirrel. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-53 92 44 81. Je kunt ook contact opnemen met Nanda Pellenbarg, programmamanager Aardbevingen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088-345 88 88.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Het vervolg

De briefselectie staat gepland voor maandag 15 maart 2021. Op donderdagmorgen 18 maart 2021 willen we speeddaten met een aantal door ons geselecteerde kandidaten.

De tijd tussen 15 maart en 18 maart is erg kort. Daarom geven we nu al aan wat de bedoeling is van de speeddate.

Je krijgt vijf tot zeven minuten om ons mee te nemen op de volgende punten:

 1. Wie ben je?
 2. Wat zijn je sterkte punten en wat zijn je ontwikkelpunten (met voorbeelden)?
 3. Waarom ben je van toegevoegde waarde voor de projectleiders/onze organisatie?
 4. Waarom wil je bij onze organisatie werken?
 5. Welke kennis en ervaring breng je mee op het gebied van projectmatig werken?

Na het presentatie zullen we je vast nog een aantal vragen willen stellen. In totaal hebben we ongeveer twintig minuten tijd voor je.

De twee of drie kandidaten die ons het meest verrast hebben tijdens de speeddate nodigen we uit voor een vervolggesprek op donderdagmorgen 25 maart 2021.  

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt.