Medewerker vergunningverlening A

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Medewerker vergunningverlening A
( 2 fte – schaal 9 - HR21 functie: medewerker beleidsuitvoering II )

 

Team

Het team waarin je terecht komt verleent vergunningen en houdt toezicht op zaken die verband houden met de fysieke leefomgeving. Dit betreft onder meer omgevingsvergunningen voor het bouwen. Zo nodig gaat het team over tot handhaving. Daar komt veel wetgeving bij kijken. Het zal je nu wel duidelijk zijn dat dit team voor de uitdaging staat om binnen de kaders de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Anders gezegd, wij willen creatief binnen de lijntjes kleuren en meedenken met initiatiefnemers. Deskundig en met duidelijke afspraken.

Het team VTH werkt vanuit Uithuizen waar ook de standplaats is.

Dit ga je doen

  • Je adviseert over aspecten op een breed en complex terrein.
  • Je adviseert over optimalisatie en aanpassing van beleid en uitvoeringsregels.
  • Je stelt adviezen, beoordelingen en beschikkingen op.
  • Je formuleert reacties op zienswijzen en je bent verantwoordelijk voor de hieraan verbonden correspondentie.
  • Je toetst en beoordeelt (vergunning)aanvragen, meldingen, ontheffingen en onderzoeken.
  • Je overlegt, informeert en adviseert intern en extern over producten, procedures en maatregelen.
  • Je bewaakt verschillende uitvoeringsprocessen.

Jouw talenten

Je denkt en werkt op hbo-niveau. Je hebt kennis van vergunningverlening op het gebied van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring. Met het oog op de aankomende Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging verwachten we een proactieve werkhouding. Je bent creatief en flexibel. Je zoekt afstemming met alle betrokken in het proces. Je bent communicatief vaardig. Ook de interactie met inwoners en het afwegen van verschillende belangen zijn belangrijke competenties.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan de tijdelijke arbeidsovereenkomst leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in schaal 9 (CAO Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- (peildatum 1 oktober 2020) per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren middels cv en motivatie tot en met zondag 20 september 2020. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Hetty Vlessert, teamcoach vergunningverlening, toezicht en handhaving, via telefoonnummer 088-3458702.  De gesprekken staan gepland voor maandag 28 september 2020.

De functie wordt gelijktijdig intern voor medewerkers van de gemeente Het Hogeland opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 Visie ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.