Medewerker Planning & Control (P & C)

 

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder.

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

 

MEDEWERKER PLANNING & CONTROL (P & C)

(36 uur per week – schaal 9 – medewerker bedrijfsvoering I)

 

Team Planning & Control

Het team Planning & Control speelt een centrale rol in onze organisatie. Het Team bestaat uit de clusters Beleidsadvisering Planning & Control, Financieel Consulenten, AO/IC, Fiscaliteit en applicatiebeheer. Wij zoeken een enthousiaste collega voor het cluster Beleidsadvisering Planning & Control. Dit cluster is verantwoordelijk voor de uitvoering van de P & C-cyclus en de totstandkoming van de P&C-producten. Daarnaast adviseren zij over het financiële beleid.

Dit ga je doen

Je ondersteunt bij het opstellen, aanleveren en analyseren van de financiële gegevens voor onder andere de begroting, de jaarrekening en de bestuursrapportages. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van (financiële) kaders. Je ondersteunt bij het maken van overzichten met stuur- en voortgangsinformatie en bent aanspreekpunt voor de medewerkers bij (detail)vragen of maatwerkoverzichten. Je bereidt mede managementrapportages voor door het leveren van cijfermateriaal en de toelichtende analyse daarop. Je speelt daarnaast een rol bij het actueel houden van het financiële beleid en de doorontwikkeling van de P&C-instrumenten. Tot slot ben je medeverantwoordelijk voor begrotingswijzigingen en beheer van de algemene uitkering.

Jouw talenten

Ondernemend, proactief, flexibel, kritisch, leergierig, transparant, oplossings- en klantgericht zijn eigenschappen die wat ons betreft bij de functie horen. Verder ben je politiek sensitief en uiteraard dol op cijfers. Soms kan er sprake zijn van tegenwind maar dat zie jij als een uitdaging. Je legt makkelijk contacten en bent, indien nodig, in staat om anderen op een plezierige manier te overtuigen. Je vindt het leuk om nieuwe taken op te pakken en je weet met een proactieve instelling taken tot een goed einde te brengen. Je bent leergierig en durft feedback te geven en te ontvangen. Ons team is nog volop in ontwikkeling, dit geeft jou mogelijkheden om jezelf, zowel persoonlijk als inhoudelijk, verder te ontwikkelen.

Daarnaast breng je mee:

  • een hbo-diploma in economische/financiële richting;
  • recente werkervaring in een soortgelijke functie;
  • kennis van de benodigde wet- en regelgeving voor decentrale overheden (BBV) stellen we zeer op prijs;
  • gedegen boekhoudkennis en goed analytisch vermogen;
  • ervaring met Civision Middelen en LIAS is een pré;
  • Excel kent geen geheimen voor je.

Wat bieden wij jou?

Leuke collega’s, ruimte, ontwikkeling en plezier in je werk. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, kan de arbeidsovereenkomst leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie is gewaardeerd in schaal 9. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 2.756 en maximaal € 4.048 (peildatum 1 oktober 2020), op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie?

Je kunt reageren tot en met 6 december 2020. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met teamcoach Peter Meijer via telefoonnummer 088 345 86 84.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt. 

Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.