Medewerker Kwaliteit, Arbo & Milieu

Ben jij het type dat niet afwacht en actie onderneemt en een initiator bent als het gaat over het KAM beleid? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou! De gemeente Het Hogeland zoekt een nieuwe collega in de functie van:

Medewerker Kwaliteit, Arbo & Milieu (24 uur)

Ontwikkelplein Het Hogeland geeft onder andere uitvoering aan de Participatiewet. De missie van Ontwikkelplein Het Hogeland is het ondersteunen van inwoners die dat nodig hebben in hun ontwikkeling naar- en in werk, participatie of inkomen, met het oog op eigen regie en zelfredzaamheid. Dit doen wij zoveel mogelijk in- en met de regio en de reguliere arbeidsmarkt.

Team

Het team Leren en Werken, Productie & Dienstverlening heeft ongeveer 220 medewerkers in dienst, deze zijn onderverdeeld over 11 afdelingen met een diversiteit aan werksoorten (bijvoorbeeld metaal, hout, montage, catering, post,  verpakken) en is gevestigd in Uithuizen. Als KAM Medewerker ga je bij ons werken in een dynamische (industriële) werkomgeving en val je onder de teamcoach, maar functioneer je zelfstandig en onafhankelijk.

Dit ga je doen

Als medewerker KAM houd jij je bezig met het volgende takenpakket:

  • Opstellen, bijhouden en implementeren van KAM-beleid en van -procedures en het borgen hiervan.
  • Het geven van heldere voorlichting, duidelijke instructies en advies m.b.t. risicovolle werkzaamheden en toezicht hierop houden.
  • Processen beschrijven voor een inwerkprogramma en veiligheidsinstructies voor nieuwe medewerkers, stagiaires en trajectmedewerkers.
  • RI&E controleren en bijhouden en het plan van aanpak hiervoor maken.
  • Assisteren bij het opstellen van de RI&E en adviseren over mogelijke verbeteringen.
  • Verdiepende RI&E op het gebied van machineveiligheid opstellen.
  • Op de hoogte blijven van de nieuwe wet- en regelgeving. Signaleren van wijzigingen en ontwikkelingen van de wetgeving en actie hierop nemen.
  • Het uitvoeren van inspecties op de werkvloer met betrekking tot veiligheid. Ook bij inleners waar medewerkers gedetacheerd zijn.
  • Je bent preventiemedewerker en ondersteunt de teamcoach, werkleiders en medewerkers en adviseert hen over kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu.
  • Je werkt samen met collega KAM-medewerkers en periodiek met de Arbocommissie.

Wie ben jij?

Jij zet je actief in om draagvlak te creëren voor het beleid omtrent kwaliteit, veiligheid en milieu en Arbogerelateerde onderwerpen. Jij kunt je collega’s overtuigen van de noodzaak voor eventuele investeringen die nodig zijn om het KAM-beleid in de operatie te verbeteren en bent iemand die accuraat en zorgvuldig te werk gaat. Jij bent iemand met een open blik. Je bent makkelijk benaderbaar voor iedereen, je bent goed zichtbaar en vindbaar. Ook ben je iemand die denkt in mogelijkheden en oplossingen.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk, maar ook voor eigen initiatief, vernieuwing en ontwikkeling. Een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie medewerker KAM (HR21-functie: medewerker Beleidsuitvoering II) is gewaardeerd in schaal 9 volgens CAO Gemeenten. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen minimaal € 3.167,00 en maximaal € 4.537,00 (peildatum 2 januari 2023) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris. Je standplaats is Uithuizen. 

Belangstelling of meer informatie

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Je kunt reageren tot en met 31 mei 2023 op deze vacature solliciteren via de website van gemeente Het Hogeland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach Anoek Savenije, via telefoonnummer 06-33593115. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 8 juni 2023.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over in de Visie Ruimte!