Medewerker Grondzaken (Verkoop)

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Medewerker Grondzaken (Verkoop)

 (+- 20 uur – schaal 9 - HR21 functie: medewerker beleidsuitvoering II)

Team Grondzaken

Team grondzaken is een ambitieus en enthousiast team met verantwoordelijke collega’s.

De zaken zijn goed op orde, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Met de aantrekkende woningmarkt gaat de kavelverkoop als een trein. De vraag om nieuwe plannen stijgt en nieuwe woningplannen moeten ontwikkeld, doorgerekend en verkocht worden. Daarnaast werkt het team aan diverse en soms gecompliceerde grondtransacties. Ook stelt het team erfpachtcontracten huurovereenkomsten voor grond op en is het verantwoordelijk voor het vestigen van zakelijke rechten.

In dit team heb je daadwerkelijk invloed op hoe het er buiten uitziet, hoe onze unieke ruimte wordt beleefd en hoe dat van toegevoegde waarde is voor onze inwoners. Samen streven we naar een maximale kwaliteit van die ruimte. Jouw werk hier doet ertoe, leidt tot verbetering en heeft impact op de leefbaarheid en leefomgeving. En dat geeft energie, elke dag opnieuw.

Het team werkt vanuit Uithuizen, dit is ook de standplaats.

Dit ga je doen

  • Je verricht adviserende en uitvoerende werkzaamheden met betrekking tot de aan- en verkoop van gemeentelijke gronden. Ook andere vormen van privaatrechtelijke vervreemding behoren tot het takenpakket. Denk aan opstalrechten, ingebruikgeving, erfpacht en verhuur. 
  • Je draagt zorg voor de uitgifte van bouwkavels. Dit varieert van het opstellen van de verkoopstrategie, informatieverstrekking aan potentiele kopers tot en met de afwikkeling van de koopovereenkomst.
  • Je adviseert over financiële (beheer)aspecten op het gebied van grondzaken.
  • Je bewaakt naleving en toepassing van voorschriften en administratieve processen.


Jouw talenten

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau. Relevante opleidingen die aansluiten bij deze functie zijn bijvoorbeeld een afgeronde hbo-opleiding MER, vastgoed of (privaat)recht.
  • Werken doe je met veel nieuwsgierigheid, zelfreflecterend vermogen en een frisse blik bij alles wat je doet. Je krijgt energie van accuraat en servicegericht werken. Daarnaast heb je de volgende kennis en vaardigheden;
  • Je bent dienstverlenend, flexibel en toont eigen initiatief. Daarnaast kun je onderhandelen.
  • Je hebt kennis op het gebied van de aan- en verkoop van grond.
  • Je hebt enkele jaren werkervaring binnen het vakgebied. Bij voorkeur bij een gemeentelijke organisatie.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk! Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met een optie tot verlenging. Dit tot een maximale doorlooptijd van 3 jaar.

Wanneer wij tussentijds vinden dat we goed bij elkaar passen en de werkzaamheden en dekking een structureel karakter hebben gekregen, kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie is gewaardeerd op schaal 9 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal €2.756,- en maximaal €4.048,- per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met 9 augustus. Solliciteren kan via de website van de gemeente Het Hogeland. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met teamcoach Arjan Dijkstra via telefoonnummer 088-3458668.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Visie ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.