Medewerker communicatie programma Aardbevingen

                     

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

medewerker communicatie programma Aardbevingen
(36 uur) - schaal 9 – voor drie jaar (medewerker bedrijfsvoering II)

Team

Het team communicatie van Het Hogeland is op zoek naar een actief communicatie-, organisatie- en schrijftalent voor het programma Aardbevingen. De vacature bevat twee onderdelen; vanaf eind dit jaar gaan we van start met een ambitieus participatietraject waarbij we met inwoners vorm gaan geven aan de toekomst van een krachtig en trots Hogeland. Daarnaast komt de versterking van woningen, scholen en zorggebouwen in Het Hogeland langzaam op gang. Daarover willen we met inwoners en betrokkenen zoveel mogelijk in gesprek en moeten we ze dus goed en tijdig informeren. Voor beide onderdelen geldt dat je ondersteunend bent aan adviseurs en projectleiders.

Dit ga je doen

Voor het participatietraject geef je uitvoering aan een communicatiecampagne waarin je communicatiemiddelen op een aansprekende, beeldende manier uitwerkt. Je zorgt voor de media-inzet op zowel social media als in papieren vorm, schrijft wervende advertentieteksten, begeleidt het drukwerk, neemt interviews af met betrokkenen en denkt creatief mee over de opzet van bijeenkomsten. Je werkt nauw samen met de collega’s van de gemeente, allerlei externe partijen en inwoners.

Voor de versterkingsaanpak ligt de ambitie om zoveel als mogelijk persoonlijk te communiceren, aan de keukentafel, samen met inwoners, en meer in beeld. We verwachten dat jij niet alleen met ideeën komt om deze ambitie uit te werken, maar ook dat je hier concreet mee aan de slag gaat. Ook is het schrijven van onder andere nieuwsbrieven voor inwoners en betrokkenen een taak. Je werkt nauw samen met de communicatieadviseur van het programma Aardbevingen, de diverse projectleiders en programmamanagers, communicatiecollega’s en medewerkers van het Versterkingspunt Het Hogeland van de NCG in Uithuizen.

 

Jouw talenten

Je hebt een relevante hbo-opleiding en een aantal jaren ervaring als medewerker communicatie. Je bent pragmatisch en flexibel en kunt snel schakelen van klus naar klus, terwijl je het overzicht houdt. Organisatietalent is een pre. Kunnen samenwerken ook. Je zit vol goede ideeën en bent niet bang om het initiatief te nemen om deze tot uitvoering te brengen. Enthousiasmeren en overtuigend overkomen zitten in je DNA. Daarnaast heb je een vlotte pen en  gevoel voor grafische vormgeving. Je weet makkelijk de toon en stijl te vinden die passen bij onze inwoners. Je hebt affiniteit met sociale media en online campagnes. En tot slot, omdat je op verschillende werkplekken aan de slag gaat: je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.

 

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Het betreft een functie voor in principe een periode van 3 jaar. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, kan de tijdelijke aanstelling leiden tot een aanstelling voor nog eens twee jaar. Detachering vanuit je huidige werkgever is ook een mogelijkheid. Je wordt geplaatst bij het thuisteam Communicatie en vervolgens uitgeleend aan het programmateam Aardbevingen. De functie is voorlopig gewaardeerd in schaal 9. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is minimaal € 2.675 en maximaal € 3.929 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met dinsdagmorgen 3 december 2019, 9 uur. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Nanda Pellenbarg, programmamanager Aardbevingen via telefoonnummer 088 - 345 88 88. De gesprekken zullen plaatsvinden op woensdagmorgen 11 december 2019 in het gemeentehuis in Bedum. Mochten we je naar aanleiding van je brief willen spreken dan ontvang je de uitnodiging voor een gesprek uiterlijk maandag 9 december 2019. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt. 

Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.