Medewerker beleidsuitvoering Wonen en Leefbaarheid

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Medewerker beleidsuitvoering Wonen en Leefbaarheid
(28 uur) - schaal 9 (Medewerker beleidsuitvoering II)

 

Impact

Bij Wonen en Leefbaarheid heb je een breed en interessant werkterrein. Het Hogeland is een aantrekkelijke woongemeente met 52 landelijk gelegen dorpen. De dorpen verschillen van karakter en dat vraagt om strategische keuzes op het gebied van wonen en leefbaarheid.

Bij deze vacature ligt de nadruk op de uitvoering van twee specifieke onderwerpen: ontmoeten (onder andere dorpshuizen en jeugdsosen) en (deelprojecten van) volkshuisvesting. Bij dat laatste gaat het bijvoorbeeld over het uitvoeren van prestatieafspraken met de woningbouwcorporaties en de plaatsing van specifieke doelgroepen. Denk daarbij aan cliënten die uitstromen uit Beschermd Wonen, jongeren en statushouders.

Onze medewerkers zijn breed inzetbaar op verschillende onderwerpen. Daarom ga je je op termijn ook op andere beleidsvelden binnen het Sociaal Domein en Samenlevingszaken richten, afhankelijk van wat nodig is en welke thema’s en onderwerpen er dan spelen. Kortom, een baan met inhoud, betekenis en veel afwisseling!

Dit ga je in ieder geval doen

 • Uitvoering dorpshuizenbeleid
 • Ontwikkeling en uitvoering prestatieafspraken met woningcorporaties, waaronder:
  • Betaalbaarheid en vroegsignalering
  • Wonen voor mensen met een beperking: wensen en aanpassingen
  • Jongerenhuisvesting

 

Jouw talenten

 • Je bent thuis in het Sociaal Domein, bij voorkeur met kennis over de thema’s wonen/volkshuisvesting en dorpshuizen
 • Je kunt goed samenwerken, bent pro-actief en voelt je thuis in een dynamische omgeving.
 • Je kunt projectmatig werken.
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je kan tegen een stootje bij tegengestelde belangen.
 • Je kijkt graag over schotten heen en kent de kracht van integraal werken.

Functie-eisen

 • Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur bij een gemeente of een welzijsorganisatie.
 • Je hebt affiniteit met de wonen en leefbaarheid
 • Je hebt een relevante mbo- of hbo-opleiding afgerond
 • Eigen vervoer is pré.

Het team

Het Hogeland kent een platte organisatiestructuur met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. We hebben onderling korte lijnen en zijn altijd bereid met elkaar mee te denken en te sparren over onderwerpen. Je directe collega’s zijn de collega’s van Samenleving en Sociaal, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, Wmo en participatie.

De standplaats van deze functie is Leens. Maar het is ook mogelijk om vanuit Winsum, Uithuizen of huis te werken.

Wat wij jou bieden

De functie is gewaardeerd in schaal 9 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is minimaal € 2.865,- en maximaal € 4.208,- per maand (peildatum 1 april 2022) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast kennen wij een flexibele arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris (het IKB).

Belangstelling of meer informatie

Je kan reageren tot en met 19 februari 2023 door bij de vacature op de website van gemeente Het Hogeland op de sollicitatieknop te klikken. Op donderdagmiddag 23 februari zijn de gesprekken. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek laten wij dit dinsdagmiddag 21 februari weten.

Wil je eerst meer informatie? Daarvoor kun je contact opnemen met Marjolein van Berkum, Teamcoach Samenleving en Sociaal, bereikbaar op 06-10318423. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.