Medewerker Beleidsuitvoering Participatie

                     

 

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Medewerker Beleidsuitvoering Participatie

(32 uur per week – schaal 9 – medewerker beleidsuitvoering II)

 

Team Samenlevingszaken en Sociaal Domein

Team Samenlevingszaken en Sociaal Domein bestaat uit meer dan 100 medewerkers, allen gedreven professionals op het gebied van Sociaal Domein, onderwijs, bibliotheek, wonen en leefbaarheid enz. Er werken o.a. beleidsmedewerkers, leerplichtambtenaren, medewerkers leerlingzaken en dorpencoördinatoren. Ook de Sociale teams maken deel uit van het team. Voor de meeste teamleden geldt dat zij werken vanuit de standplaats Leens.

Wat ga je doen?

Als medewerker beleidsuitvoering participatiewet ga je aan de slag met o.a.:

•           Uitvoering minimabeleid

•           Voorbereiding op de nieuwe Wet inburgering

•           Beleidsuitvoerende aspecten rond Taalhuizen en laaggeletterdheid

Je werkt nauw samen met de naaste collega’s van beleid Sociaal Domein en van de uitvoering van Werkplein Ability en van andere organisaties. Als medewerker beleidsuitvoering ben je een belangrijke schakel tussen uitvoering en beleid.

Wie ben je en wat kun je?

Ondernemend, proactief, flexibel, transparant en oplossings- en klantgericht zijn eigenschappen die je als medewerker beleidsuitvoering hebt. Verder beschik je over aantoonbaar politieke sensitiviteit.

Je voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding;   
  • Je bent breed inzetbaar, je kunt snel schakelen tussen onderwerpen en je nieuwe informatie snel eigen maken;
  • Je hebt een zakelijke insteek, werkt resultaatgericht en je krijgt zaken zichtbaar gedaan, zowel intern en extern;
  • Je kunt goed samenwerken ook in een hectische omgeving;
  • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de Sociale zekerheidswetgeving en met name de Participatiewet.

Wat bieden wij jou?
Ruimte voor ontwikkeling en plezier in je werk uiteraard. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie gewaardeerd op schaal 9 (CAR-UWO). Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is minimaal € 2.702,- en maximaal € 3.968,- per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris

Belangstelling of meer informatie?

Je kan tot en met 15 december 2019 reageren middels cv en sollicitatiebrief. Solliciteren kan via vacatures@hethogeland.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach Tina Bollin via telefoonnummer 088- 345 8661.

De gesprekken staan gepland op donderdagochtend 19 december 2019.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt. 

Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.