Juristen Ruimtelijk Domein (VTH en RO)

Ben jij op zoek naar een boeiende functie? De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor

JURISTEN RUIMTELIJK DOMEIN (VTH EN RO) – schaal 10.

Voor de medewerkers die we zoeken hebben we in totaal 104 uur beschikbaar.

Team VTH

Dit team verleent omgevingsvergunningen en vergunningen o.b.v. de APV (zoals voor evenementen en kap) en bijzondere wetten (bijvoorbeeld drank- en horeca). Ook houdt het team daarop toezicht en handhaaft zo nodig. Daar komt veel wetgeving bij kijken. Je snapt dan ook dat dit team voor de grote uitdaging staat om binnen de regels de ruimte optimaal te benutten. Anders gezegd, ik wil dat we creatief binnen de lijntjes kleuren. Dat we meedenken met initiatiefnemers. Deskundig en met duidelijke afspraken. Mensen die dat kunnen, denken in kansen en niet in apen en beren op de weg.

Team RO beleid

Het team waarin je terecht komt houdt zich bezig met beleidsvorming op het gebied van ruimtelijke ordening. We werken samen aan ruimtelijke kwaliteit, erfgoed, het landschap en stedenbouwkundige werken. Ruimtelijke ordening en ruimtelijke kwaliteit komen hier bij elkaar. We ordenen niet alleen; we maken ook mooi. Zo creëren we meerwaarde voor ons gebied. We zijn communicatief sterk, door met een open houding het gesprek aan te gaan met onze inwoners.

De standplaats van deze functie is Uithuizen. Maar het is ook mogelijk om vanuit Winsum, Leens of huis te werken.

Dit ga je doen

  • Je adviseert en ondersteunt de organisatie met betrekking tot (complexe) juridische vraagstukken.
  • Je vertaalt wet- en regelgeving naar gemeentelijk beleid en adviseert hierover.
  • Je toetst VTH-dossiers op het gebied van bouwen, strijdig gebruik, brandveiligheid, horeca, evenementen, openbare ruimte en milieu op juridische consequenties óf Je toetst (beleids)plannen op juridische consequenties.
  • Je begeleidt VTH óf planologische procedures met betrekking tot complexe projecten.
  • Je vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar- en beroepszaken.

Jouw talenten

Je denkt en werkt op minimaal hbo-niveau. Je hebt juridische kennis van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) óf RO en gebiedsontwikkeling. Je bent een stevige persoonlijkheid en in staat om genomen besluiten helder te beargumenteren. Ook ben je zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig. Uiteraard heb je ervaring met juridische advisering en ervaring met politiek/bestuurlijke processen. Ook de interactie met inwoners en het afwegen van verschillende belangen zijn belangrijke competenties.

Ben je nog niet de ervaren jurist maar zie jij jezelf als talent? We laten ons graag verrassen en ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan de tijdelijke arbeidsovereenkomst leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 3.090 en € 4.671 op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1-4-2022). Afhankelijk van opleiding en ervaring is een uitloop naar maximaal € 5.138 mogelijk. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% (het IKB) bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met 23 oktober via de sollicitatieknop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach VTH Hetty Vlessert via telefoonnummer 088-3458702 of teamcoach RO beleid Huub Emons via 088-3458669.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 31 oktober 2022 in de middag.

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over in de Visie Ruimte!