Jurist RO

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend. 

Ben jij op zoek naar een boeiende functie? De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor

JURIST RO 

voor 24-36 uur, schaal 10

Ben je nog niet de ervaren jurist maar zie jij jezelf als talent? We laten ons graag verrassen en ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Team RO beleid

Het team waarin je terecht komt houdt zich bezig met beleidsvorming op het gebied van ruimtelijke ordening. We werken samen aan ruimtelijke kwaliteit, erfgoed, het landschap en stedenbouwkundige werken. Ruimtelijke ordening en ruimtelijke kwaliteit komen hier bij elkaar. We ordenen niet alleen; we maken ook mooi. Zo creëren we meerwaarde voor ons gebied. We zijn communicatief sterk, door met een open houding het gesprek aan te gaan met onze inwoners.

De standplaats van deze functie is Uithuizen. Maar het is ook mogelijk om vanuit Winsum, Leens of thuis te werken.

Dit ga je doen

  • Je adviseert en ondersteunt de organisatie met betrekking tot (complexe) juridische vraagstukken.
  • Je vertaalt wet- en regelgeving naar gemeentelijk beleid en adviseert hierover.
  • Je toetst (beleids)plannen op juridische consequenties.
  • Je begeleidt planologische procedures met betrekking tot complexe projecten.
  • Je vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar- en beroepszaken.

Jouw talenten

Je denkt en werkt op minimaal hbo-niveau. Je hebt juridische kennis van RO en gebiedsontwikkeling. Je bent een stevige persoonlijkheid en in staat om genomen besluiten helder te beargumenteren. Ook ben je zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig. Uiteraard heb je ervaring met juridische advisering en ervaring met politiek/bestuurlijke processen. Ook de interactie met inwoners en het afwegen van verschillende belangen zijn belangrijke competenties.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan de tijdelijke arbeidsovereenkomst leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 3.090 en € 4.671 op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1-4-2022). Afhankelijk van opleiding en ervaring is een uitloop naar maximaal € 5.138 mogelijk. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% (het IKB) bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met 11 december. Solliciteren kan via de website van de gemeente Het Hogeland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach RO beleid Huub Emons via 088-3458669.

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over in de Visie Ruimte!