Juridisch medewerker Participatie / Sociaal Domein

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

Ben jij DE juridisch medewerker op het gebied van participatie/sociaal domein? Dan ben jij de collega die wij zoeken! Wij hebben ruimte voor een

JURIDISCH MEDEWERKER PARTICIPATIE/SOCIAAL DOMEIN

24 uur per week – schaal 9 – medewerker beleidsuitvoering II

Team

Werk je in het team Juridische zaken, dan werk je in een dynamische club. We vormen het juridische hart van de gemeentelijke organisatie. Dat betekent dat we de andere teams, maar ook de directie en het gemeentebestuur adviseren en ondersteunen bij de juridische aspecten van hun werk. Daarnaast spelen we een belangrijke rol bij juridische procedures en processen.

 

Wat ga je doen

In deze functie zorg jij voor een vlotte en zorgvuldige behandeling van bezwaar- en beroepschriften binnen het sociaal domein, vooral op het gebied van de Participatiewet.

Met een been in het team Participatie en het ander been in het team Juridische zaken ga je aan de slag om bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de Participatiewet tot een goed eind te brengen. Daarbij zet je zowel je kennis van de wettelijke regelingen als ook je communicatieve en dienstverlenende vaardigheden in. Op deze manier werk je aan de heroverweging van het primaire besluit. In de meeste gevallen pas je daarbij de informele aanpak toe, maar je bent ook in staat om procedures de formele route te laten doorlopen. In voorkomende gevallen vertegenwoordig je het gemeentebestuur in bezwaar- en beroepsprocedures.

Met de ervaring die je hebt en die je werkende weg opbouwt, draag je bij aan de kwaliteit van het juridische procedures en het ‘leereffect’ voor de gemeente.

Wie ben je en wat kun je

Je hebt minimaal een afgeronde juridische opleiding op hbo-niveau. Daarnaast heb je ervaring met de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, bij voorkeur in het sociaal domein in een soortgelijke functie.

In je werk ga je altijd voor het beste resultaat. Je hebt verder focus op kwaliteit en bent gericht op samenwerking.

Daarnaast vinden we de volgende vaardigheden belangrijk:

- je bent analytisch;

- je bent in staat om snel te schakelen;

- je kunt goed luisteren, bent nieuwsgierig en zoekt naar ‘de vraag achter de vraag’;

- je bent proactief en neemt graag initiatief;

- je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Wat bieden wij jou

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden zijn ongewijzigd, dan kan de arbeidsovereenkomst leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  

De functie is gewaardeerd op schaal 9. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is minimaal € 2.756 en maximaal € 4.048 (peildatum 1 oktober 2020) per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris: het individueel keuzebudget.

Belangstelling of meer informatie

Graag ontvangen wij uiterlijk 4 maart 2021 je motivatiebrief en CV via: vacatures@hethogeland.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met  teamcoach Martijn Dijkema. Hij is te bereiken via telefoonnummer 088-345 8667.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 12 maart 2021.

We zien je sollicitatie graag tegemoet !!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt. 

Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.