Juridisch Adviseur

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

Ben jij op zoek naar een boeiende functie? De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

 

JURIDISCH ADVISEUR (adviseur III)

28 uur per week – schaal 11

 

 

Team

Werk je in het team Juridische zaken, dan werk je in een dynamische club. We vormen het juridische hart van de gemeentelijke organisatie. Dat betekent dat we de andere teams, maar ook de directie en het gemeentebestuur adviseren en ondersteunen bij de juridische aspecten van hun werk. Daarnaast spelen we een belangrijke rol bij juridische procedures en processen.

“Als juridisch adviseur is geen dag hetzelfde en werk je aan verschillende juridische vraagstukken. Hierdoor leer je in korte tijd veel teams kennen en werk je met veel verschillende collega’s samen. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend.”

Dit ga je doen

Je adviseert over uiteenlopende (complexe) juridische vraagstukken. Dat gaat van beleid tot uitvoering en van sociaalzekerheidsrecht tot omgevingsrecht en alles daartussenin. Hierbij beperk je je niet alleen tot de juridische kant van de zaak, maar heb je een bredere, oplossingsgerichte kijk op vraagstukken. Je bent daarbij sparringpartner en vraagbaak voor collega’s, voor de directie en het bestuur. Daarnaast heb je oog voor juridische kwaliteitszorg en vertegenwoordig je in voorkomende gevallen het gemeentebestuur in bezwaar- en beroepsprocedures. 

Jouw talenten

Wij zijn op zoek naar een juridisch onderlegde duizendpoot met de nodige ervaring, die graag de handen uit de mouwen steekt. Onze voorkeur gaat uit naar een afgestudeerde WO-jurist. Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring binnen de overheid of semioverheid. Verder heb je een eigentijdse en relevante kijk op de werking van het recht.

Je bent creatief in het meedenken in oplossingen, ook als die er op het eerste gezicht niet lijken te zijn. Je bent in staat zelfstandig te werken en prioriteiten te stellen, maar ook in staat flexibel in te spelen op dringende zaken.

Daarnaast zijn de volgende vaardigheden van belang:

  • Je bent analytisch;
  • Je kunt goed omgaan met lastige situaties, waarbij je onder druk toch trefzeker kunt adviseren;
  • Je kunt goed luisteren, bent nieuwsgierig en zoekt naar ‘de vraag achter de vraag’;
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en beschikt over een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk maar ook voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, kan dat leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  De functie is gewaardeerd in schaal 11. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen minimaal € 3561,00 en maximaal € 5.169,00 (peildatum 1 oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met 13 juni 2021. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach Martijn Dijkema, via telefoonnummer 088-345 86 67.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 18 juni 2021.

We zien je sollicitatie graag tegemoet !!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt. 

Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.