Inkomensconsulent

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

Team

Je komt terecht in team Bedum. Bedum is één van de vijf Integrale Sociale Teams. De andere teams zijn in Leens, Uithuizen, Uithuizermeeden/Roodeschool en Winsum. Het Integrale Sociale Team bestaat naast inkomensconsulenten uit casemanagers jeugd, participatiecoaches, WMO consulenten en de collega’s van welzijn. De coördinator uitvoering sociaal domein begeleidt jou en je team op weg naar het gekanteld werken, dat wil zeggen nóg meer integraal dan nu. De teamcoach zorgt dat de kern van de aanpak gericht is op het bevorderen van zelforganisatie en integraal en opgavegericht werken.

Dit ga je doen

Als Consulent Inkomen beoordeel je (in de basis) aanvragen levensonderhoud in het kader van de Participatiewet. Daarbij heb je ook een gedegen kennis van bijzondere bijstand en aanverwante (minima)regelingen. Je voert intakegesprekken, geeft voorlichting en advies over diverse inkomensvoorzieningen en sociale zekerheid, beheert een eigen caseload en onderzoekt, rapporteert en besluit op het gebied van rechtmatige verstrekking van bijstand. Je informeert over rechten en plichten en indien nodig leg je een maatregel op. 

Daarnaast adviseer je ook op het gebied van overige inkomensvraagstukken en kun je waar nodig maatwerk leveren binnen de kaders en de gedachte van de Participatiewet en het Integraal werken.

Jouw talenten

Wij zoeken iemand die een sterke affiniteit heeft met de verschillende doelgroepen binnen de Participatiewet en ook buiten het gebaande pad kan en wil kijken, denken en werken.

Samenwerking, klantgerichtheid en gevoel voor humor zijn daarbij mooie eigenschappen. Verder weet je van aanpakken en ben je motiverend en inspirerend naar inwoners en collega’s. Een heldere communicatie, accuraatheid in je werk en het goed kunnen analyseren van problematiek is daarbij van belang.

Verder

  • Je hebt kennis van de Participatiewet en overige sociale zekerheidswetgeving en je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied;
  • Je bent alert op fraudesignalen;
  • Je hebt een Hbo werk- en denkniveau;
  • Je bent cijfermatig goed onderlegd;
  • Je hebt passie voor je werk;
  • Gemeentelijke werkervaring is een pré;
  • Ervaring met de applicatie CiVision Samenlevingszaken is een pré.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk, maar ook voor eigen initiatief, vernieuwing en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar.

De functie is gewaardeerd in schaal 9 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 3.167,- en maximaal € 4.537,- per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 2 januari 2023). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Spreekt dit je aan? We ontvangen graag jouw cv en korte motivatiebrief. Reageren op deze vacature doe je door op deze link te klikken: Vacatures - Gemeente Het Hogeland  

Je kunt reageren t/m woensdag 29 november. De gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 5 december in Winsum.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Chantal Boonstra, Coördinator Uitvoering Sociaal Domein, via telefoonnummer: 06 - 500 854 38. 

De vacature wordt intern en extern gelijktijdig open gezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op de website van de gemeente.