Informatieadviseur

Gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

 

Informatieadviseur

Tijdelijk voor 2 jaar 

36 uur – schaal  11

 

Ben jij een ervaren informatieadviseur, of zie jij jezelf als jong talent? Aarzel dan niet en solliciteer direct! Voor deze functie zijn we op zoek naar een ervaren kandidaat, maar we geven aanstormend talent graag de ruimte om te solliciteren en zich verder te ontwikkelen.

Overzie jij het grotere geheel en is samenwerken je tweede natuur? Noemen ze je energiek of kleurrijk? Ben je voortvarend, doortastend en soms misschien zelfs een beetje ongepolijst? Met een beetje van dit alles vul je onze nuchtere ‘club’ mooi aan!

Wij vertalen de informatiebehoefte van collega’s naar de beste (ICT)oplossing. Dat is een hele kunst in het brede speelveld van een gemeente. Wij werken graag en veel samen. Zonder leidinggevende geven wij zelf richting en invulling aan ons werk. Wij pionieren daarin en springen regelmatig in het diepe. Spring je mee?

 

Team

Je gaat werken bij de gemeente Het Hogeland in het team Informatiemanagement, onderdeel van het cluster Informatisering & Automatisering. Vanuit het prachtige Uithuizen zorg je er samen met je collega’s voor dat meer dan 800 collega’s hun werk goed kunnen doen. Als informatieadviseurs zijn wij werkzaam in de hele gemeentelijke organisatie en kennen specialisaties op het sociaal domein, fysiek domein, dienstverlening en bedrijfsvoering.

 

Dit ga je doen

  • Je vertaalt informatiebehoefte naar de aanschaf en inrichting van ICT-systemen en de inrichting van de informatievoorziening.
  • Je bent de schakel tussen vakteams en de I&A-organisatie.
  • Je stuurt op en draagt zorg voor de totstandkoming en realisatie van plannen, projecten en programma’s.
  • Je adviseert en ondersteunt teams bij de inrichting van de informatievoorziening in de gemeentebrede domeinen.
  • Je bereidt beleid voor en zorgt mede voor de implementatie ervan, onder andere door draagvlak te creëren.

Jouw talenten

Je hebt kennis van informatiemanagement, projectmanagement en informatiebeveiliging. Je kunt procesgericht en projectmatig werken. Je bent vernieuwend, creatief en ‘eigenstandig’ in denken en doen. Je kunt en durft nieuwe wegen te bewandelen en neemt risico’s. Vernieuwingen geef je de tijd om zich te bewijzen maar je bent ook kritisch op het resultaat ervan. Je bent organisatiesensitief, kunt goed samenwerken en bent communicatief sterk. Voor jou is het vanzelfsprekend om samen met teamcoaches en collega’s te bouwen aan datgene waarvoor jij je hard maakt. Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en een voor de functie relevante opleiding in de informatievoorziening. Ook heb je kennis van het gestructureerd inrichten en vastleggen van processen en informatiestromen. Kennis van informatiearchitectuur en de GEMMA is een pré.

Bij Het Hogeland vinden we persoonlijk contact en een goede samenwerking belangrijk. Voor ons is het daarom ook belangrijk dat je over een gezonde dosis humor beschikt, je sportief bent en gewoon trakteert op bitterballen als je bent vergeten je scherm te vergrendelen.

Wat wij jou bieden

Een aanstelling van twee jaar en natuurlijk ruimte voor plezier in je werk. De functie is gewaardeerd op maximaal schaal 11 (Cao Gemeenten). Voor een ervaren kracht betekent dit dat je salaris afhankelijk van opleiding en ervaring ligt tussen € 3.561 en € 5.169 per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020). Ben je een aanstormend talent, dan is je salaris afhankelijk van wat je al meebrengt aan kennis en ervaring gebaseerd op minimaal aanloopschaal 10. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

 

Belangstelling of meer informatie

Ben je geïnteresseerd? Je kunt reageren tot en met 26 september 2021. Solliciteren kan via de website van de gemeente Het Hogeland. Wil je eerst meer informatie over de vacature dan kun je contact opnemen met Willem Jan Stuut (tel. 088 345 8745) of Erwin Poppen (tel. 088 345 8947),  beiden zijn werkzaam als informatieadviseur. De gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 6 oktober 2021.

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft een medewerker van gemeente Het Hogeland voorrang.

Wie weet ben jij straks onze nieuwe informatieadviseur. Wij kijken alvast uit naar je komst!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.