ICT Architect

 

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen een organisatie op te bouwen. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

ICT Architect

32 tot 36 uur - schaal 11 (Adviseur III) 

 

Team I&A - Automatisering

Het team waarin je terecht komt houdt zich bezig met automatisering binnen de organisatie. Teamcoach Henk Hofman: “Een nieuwe gemeente, een nieuwe manier van werken, alles wordt anders. Maar een ding blijft hetzelfde: het team I&A Automatisering blijft de gezelligste afdeling van de hele gemeente. Waarom? Bij ons werken stressbestendige, flexibele mensen die snappen dat het leven niet bestaat uit problemen, maar uit oplossingen. Echte teamplayers, die samen ervoor gaan. En daar kunnen we er nog veel meer van gebruiken.”

Wat ga je doen?  

Als Architect Automatisering heb je en / of creëer je het over- en inzicht in ons ICT-landschap. Je adviseert over grote wijzigingen in ons ICT-landschap die nodig zijn om bij te blijven en vooruit te lopen. Hierbij verlies je niet uit het oog dat de business zo optimaal als mogelijk gefaciliteerd wordt. Ook ondersteun je bij vragen over de impact van wijzigingen en / of het uitrollen van nieuwe systemen. Tevens adviseer je leveranciers bij vragen over ons ICT-landschap, maar andersom ook zodat er een integraal werkende keten van systemen ontstaat. Ook beoordeel en review je documentatie van ons en onze leveranciers. Het beschrijven en onderhouden van Architectuur principes en standaarden doe je natuurlijk niet alleen. Hierbij maak je gebruik van de kennis en kunde van jezelf en van collega’s en partners. Je gaat aan de slag met:

 • Het verder ontwikkelen en beheren van de ICT architectuur
 • Functionaliteiten van oplossingen bepalen in overleg met betrokken teams
 • Selectie criteria opstellen voor de inkoop van nieuwe software- of hardwarecomponenten
 • Technische innovaties en trends analyseren en bekijken in hoeverre deze gestandaardiseerd kunnen worden.
 • Bijdragen aan ICT strategie en beleid
 • Technische, financiële en organisatorische haalbaarheid toetsen van wijzigingen van ICT gerelateerde vraagstukken

Wat vragen wij?

Je beschikt over HBO / WO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je de volgende vereiste kennis en ervaring:

 • In je rugzak zit een flinke dosis kennis en expertise op het gebied van ICT 
 • Je bent goed in communiceren en analyseren
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden waardoor je bijvoorbeeld makkelijk kunt schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel advies
 • Je hebt ervaring met de BIO (BIG) , projectmatig werken en ITIL
 • Ervaring met Citrix server based computing, Microsoft 365 architectuur en Endpoint management
 • Ervaring als ICT architect bij een gemeentelijke instantie is een pré

Wat bieden wij?

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan de tijdelijke aanstelling leiden tot een aanstelling voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in schaal 11. Je salaris is afhankelijk opleiding en ervaring en ligt tussen minimaal € 3.701 en maximaal € 5.372 op basis van een 36-urige werkweek (peildatum april 2022). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (IKB) van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie?

Ben je enthousiast geworden, maar is 32 uur werken net teveel voor je? Reageer dan ook!

Je kunt reageren tot en met maandag 6 juni 2022 via de website van gemeente Het Hogeland.  Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met teamcoach Henk Hofman, via telefoonnummer 088-3459111.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 14 juni 2022 op het gemeentehuis in Uithuizen.

We zien je sollicitatie graag tegemoet. Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt.