HRM-adviseur

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

HRM-adviseur

(0,89 fte, 32 uur per week) - schaal 10  (adviseur III) per 1 mei 2021

Team HRM

 Ben jij een losdenker? Zoek je je naaste en verdere collega’s makkelijk op? Nieuwsgierig misschien en eigenstandig ook? Kom maar op dan met je talenten. Wij weten er wel raad mee! 

De primaire arbeidsvoorwaarden van Het Hogeland zijn uitstekend. De secundaire arbeidsvoorwaarden? Dat zijn wij ;-). Een fijne, nuchtere club collega’s met oog voor elkaar. Human resource is voor ons meer dan een vak. Het is ons lust en leven. Wij zijn ‘van veel’ en krijgen de ruimte om verder te bouwen aan Het Hogeland. Vette klei is voedzaam; hier groeit veel. Dat ‘veel' brengt nieuws en reuring. Elke dag maken we daarin professionele keuzes. Eigenstandig. En absoluut samen!

Dit ga je doen

De gemeente Het Hogeland heeft in haar visie Ruimte omschreven wat Ruimte betekent in haar besturingsfilosofie. Dat betekent dat de gemeente in ontwikkeling is naar een organisatie waarin we groeien naar steeds meer zelforganiserende en zelflerende teams waarin eigenaarschap een belangrijke competentie is.

Wij werken toe naar een modern HRM team dat past bij de organisatie. De primaire focus van HRM ligt op het versterken van eigenaarschap. Lerend en ontwikkelingsgericht, waarbij ruimte en kansen om te leren worden benut en gecreëerd. Hierbij stellen we de vraag altijd centraal.

Als HRM-Adviseur ben je lid van het team HRM en draag je net als alle andere HRM collega’s bij aan de ontwikkeling van en samenwerking binnen het team.

Je bent het primaire aanspreekpunt voor en adviseur van een aantal teamcoaches. Je bent hun sparringpartner voor met name tactische HRM-vraagstukken. De portefeuille die vacant is zal in eerste instantie bestaan uit de teams die werken in het Sociaal Domein. Ook ontwikkel en implementeer je HRM-beleid. Dat doe je thematisch in werkgroepen met je (HRM) collega’s.

Ook zorg je voor een heldere vertaling van dit beleid naar de praktijk. En afhankelijk van de thema’s die jij trekt ben je ook sparringpartner voor directie en onze Ondernemingsraad.

 

Jouw talenten

Jij bent omgevingssensitief en hebt een natuurlijke interesse in mensen. Je bent actiegericht, positief ingesteld en je richt je op resultaten en doelstellingen. Daarnaast ben je nauwkeurig, bij uitstek een goede samenwerker en een kei in het plannen en organiseren.

Een leven lang leren en ontwikkelen zit in je DNA. En last but not least beschik je over HBO werk- en denkniveau.

 

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaald tijd voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van het jaar vinden dat we goed bij elkaar passen en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd op schaal 10 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 2.973,00 en maximaal € 4.494,00 per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020). Bovenop je brutosalaris krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.

Belangstelling

Reageren kan tot en met 26 februari 2021. Wij kijken uit naar je brief en CV welke je kan sturen naar  vacatures@hethogeland.nl. De gesprekken staan gepland op 10 maart 2021. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de teamcoach HRM, Ineke Mulder via telefoonnummer 06-15115307.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.