Directeur van De Tirrel

Ben je op zoek naar een baan waar je direct maatschappelijk impact maakt op jouw omgeving? 

Een pioniersrol met veel vrijheid, verschillende contacten en ruimte voor creativiteit?

Dan ben jij wellicht de perfecte kandidaat voor ons en kan deze baan jou heel veel werkgeluk gaan brengen! 

DIRECTEUR

(20 uren per week)

 

De Tirrel

De Tirrel is meer dan samen een gebouw of terrein delen. Het is écht samen zijn. Dat betekent samenwerken, samen leven en samen zijn. Daarbij staat Ontmoeten, Verbinden en Verrijken centraal. Een plek waar bewoners, leerlingen, docenten, zorgverleners, sporters en andere betrokkenen welkom zijn en ertoe doen. Waar buiten met binnen verbonden is, en omgekeerd. Kortom, een mini-samenleving op een prachtige plek in Winsum.

In de Tirrel wonen en verblijven bewoners van De Hoven (verpleeghuis en revalidatie), bevinden zich 2 basisscholen (De Piramiden en Tiggeldobbe), is er een sporthal en zijn er meerdere kinderopvangorganisaties. Mensen uit de wijk, het dorp en omgeving komen er samen voor sport, activiteiten en gezelligheid. Hiermee speelt de Tirrel in op de ontwikkelingen die we al langere tijd zien in de maatschappij. Meer burgerinitiatieven, zorg voor en met elkaar en verbinding tussen de inwoners onderling. De Tirrel geeft ruimte, faciliteert en ondersteunt meer verbinding tussen de verschillende doelgroepen waardoor op een natuurlijke manier contact ontstaat tussen mensen van alle leeftijden.

 

Wat ga jij doen?

Het gebouw de Tirrel is bijna gereed en zal in het eerste half jaar van 2023 in fasen in gebruik worden genomen. Als directeur ben je, op basis van de vastgestelde visie verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de Tirrel. Je verbindt en faciliteert initiatieven die het concept verder versterken en verbeteren. Daarnaast zorg je dat alle partijen op hun  eigen manier optimaal bijdragen aan de ambitie en cohesie van de Tirrel. Als directeur zorg je voor regie op de onderlinge samenwerking tussen de verschillende gebruikers van de Tirrel. Je legt verbindingen tussen betrokken organisaties en bent helder en duidelijk in je communicatie.

Naast de vaste gebruikers is het voor (betrokken) buurtbewoners mogelijk om in de Tirrel activiteiten te organiseren. Activiteiten voor wijkbewoners waar wellicht ook bewoners van het verpleeghuis aan mee kunnen doen. Of juist samenwerken met de kinderen. Ideeën hiervoor zijn er al volop. Denk aan een eetcafé, brei & haakclub, biljart, interactieve speurtochten voor jong en oud. Jij denkt mee over de invulling en kijkt wat nodig is dit te realiseren.

Verder:

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij de gemeente Het Hogeland, maar legt verantwoording af aan het bestuur van Stichting Beheer de Tirrel. Dit bestuur is samengesteld uit bestuurders van De Hoven en gemeente Het Hogeland;
 • Je bent verantwoordelijk voor de exploitatiebegroting van de Stichting Beheer en legt ieder jaar verantwoording af aan het bestuur;
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de gemeenschappelijke doelstellingen van de Tirrel. Dit verwoord je in een strategisch jaarplan en formuleert indien nodig ondersteunend beleid;
 • Je geeft leiding aan diverse beheerders binnen de Tirrel en zorgt dat zij een bijdrage leveren aan een optimale dienstverlening;
 • Je overlegt met de deelnemende organisaties.

Wie ben jij?

Verbinden zit in jouw natuur en ondernemen in jouw bloed. Je hebt heldere beelden over de toekomst en het maatschappelijke belang van de Tirrel en weet dit te vertalen naar passende initiatieven. Je voelt je verantwoordelijk voor het waarmaken van de ambities die de Tirrel heeft en maakt je daar hard voor. Je schakelt makkelijk en legt op natuurlijke wijze contact met allerlei mensen in de samenleving. Je vindt het leuk om een pioniersrol te hebben en vervolgens ook dingen echt te doen. Daarnaast kun je omgaan met verschillende belangen en overbrug je tegenstellingen. Vanuit een intrinsieke maatschappelijke drive breng je veel energie in deze functie. Je bent je bewust van jouw omgeving en de krachtenvelden die er zijn. Als persoon voel je belangen en gevoelens haarfijn aan. Je bent van nature charismatisch en hebt gevoel voor humor.  

Verder:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met een pioniersrol in een opstartende fase.
 • Je hebt ervaring met het stimuleren, coachen en motiveren van samenwerking.
 • Kennis en ervaring met de sector zorg en/of onderwijs is een pré. Je hebt er in elk geval  affiniteit mee.

Wat bieden wij jou?

Een hele leuke baan in het mooiste dorp van Nederland! Je krijgt veel ruimte om de functie in te vullen zoals het bij jou past. Verder:

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 20 uren per week voor de duur van een jaar. Na deze periode gaan we gezamenlijk evalueren met de blik op een structurele invulling.
 • Een bruto salaris tussen de € 3.701,- en € 5.372,- per maand op basis van 36 uur (CAO gemeenten, functieschaal 11, peildatum 1 april 2022).
 • Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
 • Een prachtige werkplek tussen jong en oud en de beschikbaarheid tot goeie koffie!

 Meer info of solliciteren?

Wil je graag nog iets meer over ons of de functie weten? Neem dan gerust contact op met Hilda Boskers, Programmamanager bij de Hoven via 06-51524719. Tijdens een telefoongesprek of een kop koffie beantwoordt zij graag jouw vragen. Neem ook een kijkje op de website.

Solliciteren? We ontvangen graag jouw cv en motivatiebrief! Je kunt dit opsturen voor 14 februari via de sollicitatieknop op de vacaturesite van de gemeente het Hogeland. Na deze datum ontvang je van ons bericht. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 16 februari 2023 in Winsum.