Data Analist - Scientist

Wij hebben ruimte voor een zelfstandig data analist of data scientist. Iemand die zelfstandig te werk gaat en goed de verbinding zoekt met de mensen in “de business”, die meehelpt business intelligence verder op de kaart te zetten, die graag vooruit kijkt, denkt in kansen en mogelijkheden en weet dat data ondersteunend is aan de bedrijfsprocessen en de kwaliteit van data daarom uitermate belangrijk is.

We verwelkomen je graag bij het Gegevenshuis

Ons team bestaat met jou erbij uit 12 leuke en enthousiaste collega’s!. We spelen een centrale rol in de organisatie en houden ons dagelijks bezig met datakwaliteit van de gemeentelijke basisapplicaties. En het verstrekken van periodieke en ad hoc informatievoorziening aan gebruikers in de diverse teams zoals Vergunning toezicht en handhaving, Sociaal Domein, Aardbevingen en Energietransitie. Op projectbasis draait het Gegevenshuis mee in de diverse opgaven waar de gemeente Het Hogeland voor staat. Het adviseren over het gebruik van data is dan ook vanzelfsprekend onderdeel van deze job. De ambitie van het Gegevenshuis is hoog; ons doel is niet alleen data analyse verder op de kaart te zetten maar ook te onderzoeken welke BI tooling daarbij het beste past in onze organisatie en welke externe databronnen nog ontbreken om te kunnen voldoen aan de informatiebehoefte van de organisatie. Kortom een dynamische omgeving! We werken tijd- en plaats-onafhankelijk waarbij op de dinsdag alle collega’s van het Gegevenshuis aanwezig zijn.

Functie

De gemeente Het Hogeland is in beweging en daar hoort ook de doorontwikkeling van het Gegevenshuis bij. Als data analist werk je nauw samen met de collega’s in het Gegevenshuis en de collega’s in de teams en projecten.

Wat ga je doen?

 • Je overlegt en analyseert de operationele informatiebehoefte van de aanvrager;
 • je draait mee in projecten / gemeentelijke opgaven waarbij informatievoorziening een rol speelt;
 • je adviseert gevraagd en ongevraagd bij vraagstukken op het gebied van business intelligence;
 • je denkt mee over tactische en strategische informatievoorziening in het kader van de P&C cyclus;
 • je denkt mee over hoe data analyse en business intelligence verder op de kaart te zetten.

Dit ben jij

 • Je bent communicatief vaardig en altijd in voor een lolletje;
 • je bent nieuwsgierig naar en gedreven om ons huidige datawarehouse te leren kennen, toe te passen en naar een next level te brengen;
 • je bent een goede gesprekspartner en kunt snel schakelen met collega’s afhankelijk van de informatiebehoefte van een aanvrager;
 • je bent onafhankelijk en daadkrachtig, maar zorgt voor afstemming en verbinding in de gehele informatieketen;
 • je bent nieuwsgierig, hebt een frisse blik, hebt zelf reflecterend vermogen en je voelt je als een vis in het water in een veranderende omgeving.

We zijn bij voorkeur op zoek naar een ervaren data analist. Voldoe je nog niet volledig aan alle functie-eisen maar zie jij jezelf als een aankomend talent dan nodigen we je ook uit te solliciteren. Wij staan paraat om je in te werken in dit mooie vakgebied. Het Hogeland staat voor ruimte en daarmee alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Verder vragen wij:

 • HBO/WO opleiding Business IT & Management, Software Engineering, Bedrijfskunde; Opleiding met component- kennis van en de waarde van data in organisaties
 • Kennis van datamodelleren, databases en BI tooling en technieken;
 • Kennis van Geo-Gis componenten als QGIS, PostGIS, Talend en FME allemaal  niet noodzakelijk, wel makkelijk;
 • Kennis van gemeentelijke basisapplicaties is niet noodzakelijk, wel gemakkelijk.

Wij bieden jou

Zonder onze medewerkers zijn we nergens! We bieden jou dan ook alle ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Heb je een goed idee? Laat het ons horen! Wil je je graag verder ontwikkelen door middel van een cursus of opleiding? Ook dat is mogelijk!. Je komt terecht in een fijne omgeving met een prettige werksfeer.

Verder:

 • Jouw standplaats is Uithuizen maar je kunt in één van onze gemeentehuizen werken of vanuit huis. Volgens de huidige CAO Gemeenten wordt thuiswerken gefaciliteerd en ontvang je een vergoeding voor woon-werkverkeer;
 • Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar voor 36 uur per week. Als wij samen aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, dan krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een bruto voltijd salaris van maximaal € 5.009 per maand (functieschaal 10). Je wordt ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Ben je een aankomend talent? Schroom dan niet en solliciteer. Vinden wij elkaar geschikt dan word je eerst ingeschaald in aanloopschaal 9. Het bruto voltijd salaris ligt dan tussen de € 3.167 en € 4.537 per maand. Je wordt ingeschaald op basis van je kennis en ervaring;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%;
 • Bovenop het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof. Zo kun je eens wat langer weekend of vakantie nemen!

Enthousiast geworden?

Hebben we je belangstelling gewekt maar wil je eerst nog wat meer weten? Dan kun je contact opnemen met teamleider Brigitte Feldmeier om je vragen te stellen. Je kunt haar bellen of een appje sturen via 06 – 500 662 15.
Wil je direct solliciteren? Reageer dan voor 25 september 2023 met je cv en een korte motivatie. Dat kan wat ons betreft zijn een brief, maar ook een video, mindmap, tekening of anders; wij laten ons graag verrassen hoe jij je aan ons wilt presenteren!

De gesprekken zullen gevoerd worden op 5 oktober 2023.

Het Hogeland

Bij Het Hogeland gebeurt veel! We zijn één van de grootste gemeenten van Nederland. Je vindt hier alles, van prachtige natuurgebieden tot het mooiste dorp van Nederland. Maar ook veel bedrijvigheid. Zoals de Eemshaven, waar onder andere het megadatacenter van Google is gevestigd. Belangrijke thema’s op dit moment zijn onder andere Energietransitie en Aardbevingen.

Ruimte

Onze gemeente heeft in haar visie omschreven wat ruimte betekent. Het gaat om ruimte geven, ruimte krijgen en ruimte voelen. En in een gemeente waar veel gebeurt is ruimte voor de ontwikkeling van medewerker en organisatie belangrijk. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over in de Visie Ruimte!