Casemanager Jeugd

Het Hogeland biedt ruimte aan pioniers en frisdenkers die samen verder willen bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

De gemeente Het Hogeland zoekt per direct een: 

Casemanager Jeugd

                                   (24 uur) - schaal 10 - (Medewerker Beleidsuitvoering I)

Impact

Als Casemanager Jeugd heb jij de regie over het zorgaanbod van ouders en jongeren, die vaak in complexe situaties verstrikt zijn geraakt. Jij ziet dat ieder kind anders is en dat elke situatie vraagt om een unieke benadering. Je analyseert de hulpvraag en werkt met een procesgerichte benadering aan de oplossing. Samen met ouders en de jongere zorg je dat de jeugdige weer veilig en gezond kan opgroeien. Jij monitort de ingezette hulp en begeleidt de zorg van intake tot afronding.

 

Team

Je komt terecht in het Sociaal team Jeugd, dat gehuisvest is in Leens, Uithuizen, Bedum en Winsum. Je standplaats is Winsum. Het ondersteuningsteam, dat bestaat uit de gedragswetenschapper, de vakspecialist jeugd en de praktijkbegeleider, begeleidt je in je werk. Het team begeleidt je op de inhoud, het proces en de manier waarop je je werkzaamheden uitvoert. De teamcoach ondersteunt en stuurt het ondersteuningsteam aan. De teamcoach zorgt dat de kern van de aanpak gericht is op het bevorderen van zelforganisatie en integraal en opgavegericht werken. Hierdoor kun je je breed ontwikkelen.

Dit ga je doen

 • Je voert zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk regie op casuïstiek waarbij sprake is van meervoudige en/of complexe gezinsproblematiek en veelal veiligheidsvraagstukken spelen
 • Je verheldert vragen en behoeften op alle levensdomeinen  
 • Je ondersteunt het gezin in een op maat gesneden ondersteuningsaanbod en het maken van een gezinsplan
 • Je voert i.s.m. het gezin regie op de uitvoering van het plan
 • Je monitort en evalueert het effect van de ingezette ondersteuning
 • Je draait bereikbaarheidsdienst (niet in het weekend)
 • Je levert vanuit het team een bijdrage aan de beleidsontwikkeling op het gebied van Jeugdzorg
 • Je werkt integraal samen met collega’s binnen de gemeente en ketenpartners en versterkt netwerken

Jouw talenten

Je bent cliëntgericht, resultaatgericht en kunt goed samenwerken.

Daarnaast zijn de volgende vaardigheden van belang

 • Je werkt gestructureerd en planmatig
 • Je bent in het bezit van goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden
 • Je werkt integraal volgens de insteek één gezin, één plan, één regisseur
 • Je kunt een goede analyse van de hulpvraag maken en stelt de jeugdige hierin centraal
 • Je kunt goed omgaan met hectiek en onverwachte situaties
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je in een gesprek goed positioneren  engageren
 • Je hebt ervaring met het juridisch correct rapporteren/opstellen van een gezinsplan
 • Je hebt kennis van de Jeugdwet
 • Je hebt met goed gevolg een hbo- of wo-opleiding op het gebied van jeugd gevolgd
 • Je bent SKJ geregistreerd
 • Het is een pre als je de SOS training hebt gevolgd
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk, maar ook voor eigen initiatief, vernieuwing en ontwikkeling. Een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer.

Wij beseffen dat de functie van casemanager vaak uitdagend en pittig kan zijn. Daarom bieden wij naast een goed inwerkprogramma met inhoudelijke training, ook coaching vanuit eigen autonomie en begeleiding bij methodisch werken. Daarnaast vinden wij het belangrijk, naast het werk ruimte te bieden voor onderlinge verbinding en gezelligheid.

Zo hebben we bijvoorbeeld een actieve personeelsvereniging en worden er binnen het sociaal team jeugd ook de nodige activiteiten georganiseerd.

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als het jou en ons aan het eind van het jaar nog steeds goed bevalt en de omstandigheden zijn verder ongewijzigd, dan kan dat mogelijk leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Deze functie wordt gewaardeerd in schaal 10 (Cao Gemeenten). Dit betekent dat je brutosalaris afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3090 en maximaal € 4671 bedraagt, op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 april 2022). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Spreekt dit je aan? Reageer dan middels CV en motivatie. Dit kan tot en met 31 januari 2023. Solliciteren doe je door bij de vacature op de Website van de gemeente Het Hogeland op de sollicitatieknop te klikken. 

Voor meer informatie kun je telefonisch of via app bericht contact opnemen met Astrid van Dijk via telefoonnummer: 06-50066294, functie: Teamcoach. De gesprekken staan gepland op 9 februari 2023 in de middag in het gemeentehuis in Winsum.

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.