Bode

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente in wording. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen een nieuwe organisatie op te bouwen. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

Bij ons in het team facilitair is geen dag hetzelfde. Wij zijn van de duizend-en-één-dingen namelijk. Servicegericht lossen wij vragen op van onze collega’s. Goed kunnen luisteren is daarom dus net zo belangrijk als kunnen duizendpoten.

Werk jij makkelijk samen, buig je soms mee en pak je graag door? Welkom!

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Bode

(23 uur) - schaal 5 (HR21: medewerker facilitair III)

 

Team Facilitair

“Ook als het goed gaat, kan het steeds een beetje beter”. Dat is het credo van ons team Facilitair. We vinden het belangrijk dat de collega’s zich goed en gastvrij door ons geholpen voelen. Wij blijven onze dienstverlening doorlopend aanpassen aan de behoefte binnen de organisatie. Ons team bestaat uit 15 medewerkers. Samen nemen wij de interne dienstverlening van de gemeente voor onze rekening. We ondersteunen medewerkers online, per telefoon en op de locaties zelf.

Het team bodes waarin je terecht kom, houdt zich bezig met het ontzorgen van alle inwoners, collega’s, het college van B&W, de raadsleden en de gasten die gebruik maken van het gemeentehuis. Daarnaast zorg je elke dag voor een opgeruimd gebouw, het klaarmaken of klaarzetten van verschillende apparatuur en het faciliteren en assisteren tijdens raadsvergadering en huwelijken. Je doet dit samen met een leuk en vitaal team die de diensten verricht op verschillende locaties.

Wat vragen wij?

Je bent vriendelijk, flexibel en gastvrij en staat graag klaar om te helpen of te assisteren. Je maakt het mensen graag naar de zin en denkt in mogelijkheden. De uren en werkzaamheden worden flexibel ingezet, dit houdt in dat je regelmatig wordt ingezet in de avonduren om te assisteren bij een raadsvergadering, ’s morgens of ’s middags bij een huwelijk en twee dagen later begeleid je monteurs richting een lift en zorg je dat een nieuwe collega een telefoon en een toegangspas krijgt.

Op dit moment hebben we vier gemeentelijke locaties waar we de diensten van een bode inzetten, het is de bedoeling dat je op alle vier werkzaam bent wanneer dit nodig is.

Daarnaast heb je de volgende vereiste kennis en ervaring:

 • Kennis van en/of affiniteit met facilitaire dienstverlening, gastvrijheid en horeca en vergaderapparatuur.
 • Flexibel zijn in werktijden en locaties.
 • Het vermogen om oplossings- en klantgericht te werken samen met je collega’s.
 • Een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
 • Outlook, Powerpoint en Excel (basisvaardigheden)
 • Affiniteit met de gemeente en de prachtige Hogelandse taal.

Wat ga je doen?   

 • Gastheer/vrouw zijn tijdens raadsbijeenkomsten en huwelijken.
 • Uitgeven en innemen van toegangsbewijzen, apparatuur en overige persoonsgebonden goederen die door de gemeente in bruikleen worden of zijn gegeven en de administratieve afhandeling hiervan.
 • Het klaarzetten van apparatuur voor vergaderingen.
 • Het klaarzetten en afruimen van koffie en thee, lunches en/of maaltijden.
 • Het gereed maken van verschillende ruimten voor vergaderingen en/of bijeenkomsten.
 • Allerhande facilitaire dienstverlening.

 

Wat bieden wij?

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Je krijgt een aanstelling in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar. De functie is gewaardeerd in schaal 5. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 1.814 en maximaal € 2.765 (peildatum 1 oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie?

Je kunt solliciteren tot en met 29 november 2021 via de website van gemeente Het Hogeland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Sloots, via telefoonnummer 088 - 345 92 94.

De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 7 december 2021.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt.