Beleidsmedewerker Sociaal Domein en Samenlevingszaken

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

Gemeente Het Hogeland heeft per direct ruimte voor een

Beleidsmedewerker Sociaal Domein en Samenlevingszaken

met aandachtsgebied Ondersteuning aan inwoners in kwetsbare situaties (Wmo)

                                    (32 - 36 uur,  schaal 10,  Medewerker Ontwikkeling III)

 

Dit ga je doen

Jouw werk raakt inwoners direct in hun dagelijks leven. Als lid van het team Samenlevingszaken en Sociaal Domein houd jij je bezig met onderwerpen zoals onderwijs, sport, kunst en cultuur, leefbaarheid, gezondheid, ondersteuning (Wmo, jeugdhulp), armoedebestrijding en participatie. We zetten ons gezamenlijk in om inwoners die dat nodig hebben, passende ondersteuning te bieden. Hierbij willen we zoveel mogelijk integraal werken, niet vanuit afzonderlijke beleidsterreinen, maar door de inwoner centraal te stellen.

Bij deze vacature ligt de nadruk in eerste instantie op het vakgebied Wmo. Daar ligt een belangrijke opgave op je te wachten, namelijk hoe kwetsbare inwoners zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving. Zo biedt de gemeente verschillende vormen van ondersteuning. Denk aan begeleiding, dagbesteding, huishoudelijke ondersteuning, Wmo-vervoer en beschermd wonen. In het verlengde hiervan spelen er ontwikkelingen op het gebied van Publieke gezondheid (regiovisie, DOS, GALA). In nauwe samenwerking met je collega’s van het team buig jij je over deze opgaven. Samen gaan jullie hier voortvarend mee aan de slag.

Onze medewerkers zijn breed inzetbaar op verschillende onderwerpen. Daarom ga je je op termijn mogelijk ook op andere beleidsvelden binnen het Sociaal Domein en Samenlevingszaken richten, afhankelijk van wat nodig is en welke thema’s en onderwerpen er dan spelen. Kortom, een baan met inhoud, betekenis en veel afwisseling!

Dit ga je in ieder geval doen:

 • Je ontwikkelt beleid op het gebied van Wmo en je adviseert hierover. 
 • Je onderhoudt contacten met verschillende maatschappelijke partners die allen een bijdrage leveren aan de opgave om kwetsbare inwoners te ondersteunen.
 • Je grijpt kansen en ontwikkelt nieuwe voorzieningen die bijdragen aan de genoemde opgave.
 • Je evalueert beleid en stemt hierin af met inwoners, maatschappelijke partners en collega’s.
 • Je draagt zorg voor planning- en controldocumenten vanuit het eigen vakgebied.

 

Jouw talenten

 • Je hebt ervaring als beleidsmedewerker Sociaal Domein.
 • Je hebt visie op wat nodig is om kwetsbare inwoners te ondersteunen en welke rol de gemeente hierin heeft.
 • Je zoekt de samenwerking op, bent pro-actief en ondernemend.
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving.
 • Je kunt projectmatig werken.  
 • Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond.

 

Het team

Het Hogeland kent een platte organisatiestructuur met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Het team Samenlevingszaken en Sociaal Domein kenmerkt zich door een grote betrokkenheid van de collega’s bij de inwoners en dorpen van Het Hogeland. We hebben onderling korte lijnen en zijn altijd bereid met elkaar mee te denken en te sparren over onderwerpen. Je directe collega’s binnen dit team zijn de beleidsmedewerkers Sociaal Domein en Samenlevingszaken. Verder werk je nauw samen met de collega’s van de Sociale Teams en de kwaliteitsmedewerkers. Ook heb je veel contacten met collega’s uit andere teams, uit buurgemeenten en maatschappelijke partners, met wie we veel samenwerken.

De standplaats van deze functie is Leens. Maar het is ook mogelijk om vanuit Winsum, Uithuizen of huis te werken.

Wat wij jou bieden

Deze functies worden gewaardeerd in schaal 10 (Cao Gemeenten). Dit betekent dat je brutosalaris afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671 bedraagt, op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 april 2022). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als het jou en ons aan het eind van het jaar nog steeds goed bevalt en de omstandigheden zijn verder ongewijzigd, dan kan dat leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

 

Belangstelling of meer informatie

Spreekt dit je aan? Je kunt tot en met 12 februari reageren door bij de vacature op de website van gemeente Het Hogeland op de sollicitatieknop te klikken. De gesprekken vinden op 16 februari in de ochtend plaats.

Wil je eerst meer informatie? Daarvoor kun je contact opnemen met Tina Bollin, Teamcoach Samenleving en Sociaal, gemeente Het Hogeland en bereikbaar op 06-12 83 79 53.

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.