Beleidsmedewerker Samenleving en Sociaal

                     

 

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Beleidsmedewerker Samenleving en Sociaal

(36 uur per week – schaal 10 – medewerker ontwikkeling III)

 

Team Samenlevingszaken en Sociaal Domein

Goed samenwerken is goud waard binnen het team Samenlevingszaken en het Sociaal domein. Je vindt bij ons onder andere leerplichtambtenaren, medewerkers leerlingzaken, projectmedewerkers en beleidsmedewerkers. We zijn gedreven en professioneel op uiteenlopende terreinen zoals o.a. jeugd, onderwijs, bibliotheek, wonen, leefbaarheid, kunst en cultuur. Wij werken vooral vanuit Winsum en Leens. We hebben elkaar nodig om er voor onze inwoners te kunnen zijn. Je werkt daarom niet alleen vanuit je eigen vakgebied, maar ook met en voor je collega’s.  

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker Samenleving en Sociaal ontwikkel en adviseer je over het beleid op een breed terrein van het Sociaal Domein. De nadruk in deze functie ligt op Wmo en gezondheid. Je hebt een belangrijke rol bij het inkooptraject voor Wmo-begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf. Je stemt af met collega’s in de uitvoering, vanuit andere beleidsvelden en buurgemeenten. Daarnaast ga je aan de slag met evaluaties van beleid en stem je de evaluaties af met verschillende betrokkenen zoals inwoners, organisaties en collega’s. Ook bereid je besluitvorming voor en draag je zorg voor planning- en controldocumenten vanuit Wmo en het gezondheidsbeleid. Het initiëren en onderhouden van samenwerkingen met organisaties en partijen in lokaal en regionaal netwerk zal ook onderdeel zijn van je functie. 

Wie ben je en wat kun je?

Je voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding.
  • Je bent enthousiast en leergierig en hebt ambities om iets te leren over inkooptrajecten op het gebied van Wmo.
  • Je hebt kennis van gezondheidsbeleid en Wmo.
  • Je kunt goed samenwerken in een dynamische omgeving.
  • Je hebt ervaring in het vakgebied (minimaal 1 jaar) bij een gemeentelijke organisatie.
  • Je bent praktisch ingesteld en een echte doener. 

Wat bieden wij jou?
Ruimte voor plezier in je werk. En ruimte om je te ontwikkelen natuurlijk. We bieden je een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is maximaal € 4406,- per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris (het IKB).

Belangstelling of meer informatie?

Ben je geïnteresseerd? We zijn heel benieuwd naar jouw verhaal! Je kunt je brief en CV tot en met 1 december 2019 mailen naar vacatures@hethogeland.nl.

Wil je eerst wat meer informatie? Daarvoor kun je contact opnemen met Tina Bollin, Teamcoach. Zij is bereikbaar op 088-3458661.

We plannen de gesprekken op maandagmiddag 9 december 2019.

Ruimte

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt. 

Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.