Beleidsmedewerker Grondzaken A (Planeconoom)

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Beleidsmedewerker Grondzaken A (Planeconoom)

(+- 30 uur – schaal 11 - HR21 functie: medewerker ontwikkeling II)

Team Grondzaken

Team grondzaken is een ambitieus en enthousiast team met verantwoordelijke collega’s.

De zaken zijn goed op orde, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Met de aantrekkende woningmarkt gaat de kavelverkoop als een trein. De vraag om nieuwe plannen stijgt en nieuwe woningplannen moeten ontwikkeld, doorgerekend en verkocht worden. Daarnaast werkt het team aan diverse en soms gecompliceerde grondtransacties. Ook stelt het team erfpachtcontracten huurovereenkomsten voor grond op en is het verantwoordelijk voor het vestigen van zakelijke rechten.

In dit team heb je daadwerkelijk invloed op hoe het er buiten uitziet, hoe onze unieke ruimte wordt beleefd en hoe dat van toegevoegde waarde is voor onze inwoners. Samen streven we naar een maximale kwaliteit van die ruimte. Jouw werk hier doet ertoe, leidt tot verbetering en heeft impact op de leefbaarheid en leefomgeving. En dat geeft energie, elke dag opnieuw.

Het team werkt vanuit Uithuizen, dit is ook de standplaats.

Dit ga je doen

 • Je geeft financieel advies over grondexploitaties, marktinitiatieven, aan-en verkooptrajecten van onroerend goed en ondersteunt bij de onderhandeling daarover.
 • Je stelt grondexploitaties op en draagt zorg voor het uitvoeren van haalbaarheidsberekeningen/financiële scenario’s in de verschillende stadia van een project.
 • Je bewaakt lopende grondexploitaties. Je signaleert en analyseert knelpunten en presenteert oplossingsrichtingen.
 • Je stelt complexe (samenwerkings-)overeenkomsten en anterieure overeenkomsten op en toetst deze aan huidige wet- en regelgeving.
 • Je ontwikkelt zowel op strategisch niveau als op tactisch niveau beleid op het gebied van grondzaken. Denk aan bijvoorbeeld grondexploitaties, grondtransacties, PPS, contracten/projectontwikkeling en onteigening.
 • Je draagt zorg voor de vertaling van beleid naar de uitvoering op het gebied van planeconomie.

Je bent op deze manier intensief betrokken bij de grote projecten van de gemeente zoals de diverse centrumplannen, nieuwbouwlocaties en de versterkingsopgave.


Jouw talenten

Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding met vijf jaar aantoonbare werkervaring als planeconoom. Werken doe je met oog voor de effecten en belangen van jouw werk op de samenleving. Je bent gericht op het creëren van draagvlak en weet de belangen en verwachtingen van anderen goed te doorgronden. Daarnaast zijn de volgende kennis en vaardigheden van belang:

 • Je bent analytisch, resultaatgericht en ondernemend.
 • Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met: gebiedsontwikkeling, bestemmingsplannen en planologie. In de rol van senior planeconoom.
 • Je hebt ervaring in het werken binnen een bestuurlijke/politieke omgeving.
 • Je geeft sturing op inhoud zonder hiërarchische bevoegdheid.
 • Je draagt bij aan veranderingen in werkprocessen en structuren. Daarnaast ben je sparringpartner voor je collega’s.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk! Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met een optie tot verlenging. Dit tot een maximale doorlooptijd van 3 jaar.

Wanneer wij tussentijds vinden dat we goed bij elkaar passen en de werkzaamheden en dekking een structureel karakter hebben gekregen, dan kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie is gewaardeerd op schaal 11 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal €3.561,- en maximaal €5.169,- per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met 9 augustus. Solliciteren kan via de website van de gemeente Het Hogeland. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met teamcoach Arjan Dijkstra via telefoonnummer 088-3458668.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Visie ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.