Beleidsmedewerker Groen

Het Hogeland: een gemeente van 90.308 hectare. Om onze groene omgeving mooi te houden zoeken wij een nieuwe collega! Wil jij impact maken in een mooie omgeving tussen Stad en Wad? Lees dan gauw verder!

Beleidsmedewerker Groen

Waar komt je terecht?

Je komt terecht in een enthousiast team van collega’s. Wij houden ons bezig met de openbare ruimte. We werken met techniek, water, verkeer, groen, riolering en wegen. Kortom: alles wat civiel- en cultuurtechnisch is. Jouw werkterrein is vooral het groen. Maar het mooie aan deze baan is dat we vanuit verschillende disciplines goed samenwerken. Bij ons heb je daadwerkelijk invloed op hoe het er buiten uitziet, hoe onze unieke ruimte wordt beleefd en hoe dat van toegevoegde waarde is voor onze inwoners. Er is veel ruimte om je persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. Wij stimuleren elkaar om het beste uit onszelf te halen. We lachen graag wat af en werken hard.

Wat ga je doen?

In deze baan heb je veel variatie. Je maakt het beleid voor het groen in de gemeente. Dit doe je voor het huidige groen in de gemeente, maar ook wanneer er iets verandert ben jij betrokken. Bijvoorbeeld bij het bouwen van een nieuwe woonwijk kijk jij naar het groen en ben je voortdurend met collega’s van andere disciplines in overleg over het effect van alle plannen. 

Verder:

 • Je gaat planmatig met jouw vakgebieden aan de gang. Je bent verantwoordelijk voor het hele proces: van visie naar beleid naar beheer en uitvoeringsplannen.
 • Je maakt de kaders waarbinnen beheer, onderhoud en renovaties uitgevoerd worden.
 • Je adviseert bij (ruimtelijke) ontwikkelingen en bewonersinitiatieven.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste collega die een positieve bijdrage brengt in ons team. Je hebt al enige kennis en ervaring in het werkveld groen, waardoor je jouw vak verstaat. Je bent inhoudelijk goed en weet veel van de velden groen, spelen en begraven. Je gaat graag de samenwerking aan binnen de teams, bewoners en externe partners binnen de gemeente.

 • Je bent vooruitstrevend en initiatiefrijk. Je hebt een visie op jouw vakgebied en kan dit goed uitstralen.
 • Je denkt en werkt op HBO niveau.

Wat wij jou bieden:

Een mooie kans om een stempel te drukken op én een mooi vak én een mooi gebied: Het Hogeland. Je krijgt veel ruimte: ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling, maar ook om je werk zo in te delen zoals bij jou past. Verder:

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst van maximaal 36 uren per week. Werk je liever wat minder? We kijken wat het beste bij jou past.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Als er na dit jaar sprake is van een wederzijdse klik dan ontvang je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.   
 • Een bruto voltijd salaris tussen de € 2.865,- en € 4.671,- per maand (functieschaal 9/10). Op basis van kennis en ervaring word je ingeschaald.
 • Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
 • Bovenop het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof. Zo kun je eens wat vaker een dag vrij nemen of lange vakantie houden.
 • De mogelijkheid om vanuit huis te werken met de middelen die je daarvoor nodig hebt. Uiteraard ben je ook op pad in de gemeente en is er een standplaats in Uithuizen om te werken. 
 • Een fijne werkplek in een gezellig team en beschikbaarheid tot goeie koffie!

Belangstelling of meer informatie

We hopen dat we jouw interesse hebben gewekt en kijken uit naar jouw reactie. Wil je eerst meer van ons weten door eens mee te lopen, een kop koffie te drinken met het team of met de teamleider?  Je kunt dan gerust even bellen of een WhatsApp sturen naar Mark Bloeming, teamcoach, via telefoonnummer 0623391113.

Wil je direct solliciteren? Je hoeft geen energie te stoppen in een motivatiebrief. We maken liever kennis tijdens een kennismakingsgesprek. Jouw cv of LinkedIn profiel zien we graag! Reageren op deze vacature doe je door bij de vacature op de Website van de gemeente Het Hogeland op de sollicitatieknop te klikken.  We hebben geen einddatum voor deze vacature maar zoeken totdat we de geschikte collega hebben gevonden.

Visie ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op onze website.