Beleidsadviseur duurzaamheid en grondstoffen

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Beleidsadviseur duurzaamheid en grondstoffen

Focus: afvalinzameling en –verwerking bij huishoudens

 30 uur - schaal 10

 

Team

Je maakt als beleidsadviseur in een zgn “brugfunctie” onderdeel uit van twee teams: Duurzaamheid, grondstoffen & energietransitie en Economie & arbeidsmarkt.

Formele plaatsing: team duurzaamheid, grondstoffen en energietransitie

Wie ben jij?

De eerste periode van 2021 zal de nadruk op de primaire afvalinzameling en verwerking bij inwoners in de gemeente nodig zijn. Daarna is er ruimte voor en behoefte aan het  verleggen van de aandacht naar andere noodzakelijke vlakken: het landelijk afvalbeleid maakt onderdeel uit van circulaire ambities op dit gebied door invulling te geven aan inzameling, hergebruik en reparatie van huishoudelijk afval.

De focus voor deze functie ligt op de verdere ontwikkeling van het huishoudelijk afvalbeleid richting het behalen van de doelstellingen (denk aan de VANG-doelstellingen) die in de toekomst steeds verder aangescherpt worden. Jij geeft deze ontwikkelingen als adviseur een duurzame vorm, in samenwerking met de twee teams waarbinnen jij opereert.

 

Wie zoeken wij?

-       Je hebt ruime ervaring met beleidsadvisering mbt afvalinzameling en afvalverwerking bij huishoudens

-       Je hebt ervaring met het werken binnen een gemeentelijke (of andere overheids-) organisatie.

-       Je hebt zicht op de verdere ontwikkeling van het huishoudelijk afvalbeleid richting het behalen van de doelstellingen (denk aan de VANG-doelstellingen) die in de toekomst steeds verder aangescherpt worden.

-       Je bent in staat om lange termijn doelstellingen te vertalen naar concrete en realistische uitvoeringsstappen.

-       Je beschikt over een grote dosis politieke sensitiviteit.

-       Je bent nauwkeurig.

-       Je hebt een heldere schrijfstijl en enthousiaste werkhouding en gaat altijd voor het beste resultaat.

-       Goed kunnen luisteren en analyseren is voor jou vanzelfsprekend.

-       Je bent een verbindende kracht binnen de teams waarbinnen je opereert.

-       Je bent een creatieve en flexibele teamspeler en hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering.

-       Je bent positief-kritisch en staat stevig in je schoenen.

-       Je hebt HBO werk- en denkniveau

 

Wat bieden wij

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie is gewaardeerd op schaal 10 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 2.973 en maximaal € 4.494 per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020)  . Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren middels CV en motivatie tot en met 5 februari 2021. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisa Labrie via telefoonnummer 088-3458888

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.