Beleidsadviseur duurzaam ondernemen

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

 

Beleidsadviseur duurzaam ondernemen 

Focus: ondernemersadvies mét duurzaamheidsfocus 

30 uur - schaal 10

 

Team

Je maakt als beleidsadviseur in een “brugfunctie” onderdeel uit van twee teams: Duurzaamheid, grondstoffen & energietransitie en Economie & arbeidsmarkt.

Formele plaatsing: team Economie & arbeidsmarkt

Wie ben jij?

Deze functie is een algemene functie gericht op de begeleiding (mét een duurzaamheidsfocus) van onze ondernemers, waarbij een nadrukkelijke verbinding gelegd wordt tussen de twee teams waarbinnen je opereert.

Zowel nieuwe als reeds hier gevestigde ondernemers hebben moeite om hun weg te vinden in de gemeentelijke organisatie wanneer zij ons nodig hebben (denk hierbij bijvoorbeeld aan de zoektocht naar een geschikte bedrijfslocatie, het in gebruik nemen daarvan, de aanvraag voor de noodzakelijke vergunningen of de verbinding met andere ondernemers in ons grondgebied).

Jij functioneert als contactpersoon voor deze bedrijven en legt de interne verbindingen. In de praktijk betekent dit dat je functioneert als bedrijvencontactfunctionaris voor ondernemers die (oa) op het gebied van duurzaamheid actief zijn. Je adviseert het bestuur op dit vlak. Daarnaast werk je ook mee op de andere gebieden, zoals ontwikkeling van bedrijventerreinen(-visies), maar wel altijd met een duurzaamheidspet op.

Wie zoeken wij?

-       Je hebt ervaring met beleidsadvisering op het vlak van economie en ondernemersinitiatieven irt duurzaamheid.

-       Je bent een ervaren, proactieve netwerker, die in staat is om partijen bij elkaar te brengen en te verbinden, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.

-       Je bent het professionele gezicht van onze gemeente voor onze ondernemers.

-       Je hebt ervaring met het werken binnen een gemeentelijke (of andere overheids-) organisatie en beschikt over een grote dosis politieke sensitiviteit.

-       Goed kunnen luisteren en analyseren is voor jou vanzelfsprekend.

-       Je hebt een heldere schrijfstijl en enthousiaste werkhouding en gaat altijd voor het beste resultaat.

-       Je hebt zicht op de verbinding tussen economie en duurzaamheid en bent in staat om dit te vertalen naar concrete beleidsvoorstellen.

-       Daarnaast ondersteun en adviseer je ook anderen bij het opstellen van beleid of het ontplooien van initiatieven met jouw expertise op het vlak van duurzaamheid en ondernemen.

-       Je bent een verbindende kracht binnen de teams waarbinnen je opereert.

-       Je bent een creatieve en flexibele teamspeler en hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering.

-       Je bent positief-kritisch en staat stevig in je schoenen.

-       Je hebt HBO werk- en denkniveau

Wat bieden wij

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie is gewaardeerd op schaal 10 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 2.973 en maximaal € 4.494 per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020)  . Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren middels CV en motivatie tot en met 5 februari 2021. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisa Labrie via telefoonnummer 088-3458888

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.