Adviseur Communicatie programma Aardbevingen

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Adviseur communicatie programma Aardbevingen – adviseur III

Schaal 11 - 32 uur per week – voor 3 jaarDe gemeente Het Hogeland is op zoek naar een ervaren adviseur communicatie die koers kan houden in een complex werkveld:  aardbevingen. In deze hectische werkomgeving met onzekerheden ben jij de verbinder tussen meerdere inhoudelijke pijlers en communicatiemedewerkers. Jij zorgt ervoor dat er samenhang ontstaat in de communicatie. De omgeving - inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties - zijn daarbij leidend.In deze dynamische context is het belangrijk om als gemeente te weten waar we staan en hoe we willen handelen. Zo helpen we inwoners in het omgaan met onzekerheden en hectiek en geven we tegelijkertijd richting aan de kansen die er liggen. Jij gaat bijdragen aan het uitstippelen en uitdragen van de koers.

Dit ga je doen

We zoeken voor de communicatie voor het programma Aardbevingen een adviseur die kan worden ingezet voor de volgende werkzaamheden:

  • Je bent verantwoordelijk voor de aanpak van de communicatie voor het programma Aardbevingen;
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de organisatie over in- en externe communicatie;
  • Je bent verantwoordelijk voor de woordvoering over het programma Aardbevingen en schakelt hierin vooral met de portefeuillehouders;
  • Je speelt in op de motivatie en belangen van betrokkenen – aan tafel en in ‘jouw’ programma;
  • Je ziet tijdig de politieke en publicitaire risico’s én kansen voor het bestuur  en organisatie;
  • Je geeft mede vorm aan de samenwerking binnen het programma Aardbevingen en met betrokkenen extern;
  • Je bent altijd op zoek naar vernieuwende communicatieoplossingen;
  • Je zorgt dat de communicatiestrategie van papier af komt en bent spin in het web bij de uitvoering;
  • Je neemt deel aan onze newsroom en monitort en analyseert off- en online media;
  • Je onderhoudt de diverse communicatiekanalen (socials, website, maandelijkse pagina).

Jouw talenten

Je bent een senior communicatieadviseur met ruime ervaring in overheidscommunicatie. Je hebt een afgeronde universitaire of Hbo-opleiding communicatie op zak. Je hebt gevoel voor de verhoudingen tussen politiek en de ambtelijke organisatie. Je kunt zelfstandig werken en neemt een proactieve werkhouding aan. Je bent flexibel in je taken en werktijden en je beschikt over uitstekende redactionele vaardigheden. Creativiteit is een pre, omdat je in staat wordt geacht mensen te motiveren. En tot slot, omdat je op verschillende werkplekken aan de slag gaat: je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Het betreft een functie voor in principe een periode van 3 jaar. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling in tijdelijk dienst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan de tijdelijke aanstelling leiden tot een aanstelling voor nog eens twee jaar. In dat geval word je vanuit je thuisteam Communicatie uitgeleend aan het programmateam Aardbevingen. De functie is gewaardeerd in schaal 11. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is maximaal € 4.859 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris

Belangstelling of meer informatie?

Je kunt reageren tot en met zondag 11 augustus 2019. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Annemarie Veenhuis, Teamcoach/leider team Communicatie, via telefoonnummer 088 – 345 88 88.

De gesprekken staan gepland voor 15 augustus 2019. De briefselectie zal, in verband met vakanties, plaatsvinden in de week van 12 augustus 2019. Dit betekent ook dat, mochten we je uitnodigen voor een gesprek, je de uitnodiging in die week kunt verwachten.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt.