Teamleider Juridische Zaken

Ben jij een coachende en resultaatgerichte leidinggevende? Dan is deze functie iets voor jou! Afdeling Juridische Zaken van gemeente Groningen zoekt een Teamleider Bezwaar en Beroep.

Wat je onder andere van deze functie kunt verwachten

Als teamleider Bezwaar en Beroep geef je leiding aan de teams Bezwaar en Beroep. Onze juristen behandelen bezwaarschriften tegen besluiten van de gemeente en vertegenwoordigen de gemeente bij de rechtbank, de Centrale Raad van Beroep en Raad van State. Ze hebben veel contact met burgers, rechtshulpverleners en collega’s van andere afdelingen. Bij de behandeling van bezwaren kiezen we zo mogelijk voor een informele aanpak waar luisteren, uitleggen en oplossen de sleutelwoorden zijn.

Jij bent verantwoordelijk voor de tactisch-operationele activiteiten van de twee teams Bezwaar en Beroep. Je stemt de resultaatafspraken met de teams op, begroot hiervoor de benodigde inzet van mensen en middelen en bewaakt met de teamleden de voortgang hiervan. Je fungeert als coach en klankbord, en richt je management vaardigheden op de ontwikkeling van je teams en de individuele teamleden.

Daarnaast herken en creëer je kansen m.b.t. de externe omgeving en vertegenwoordig je samen met het Hoofd Juridische Zaken de afdeling zichtbaar in het werkveld.

Waar je komt te werken

De afdeling Juridische Zaken is onderdeel van de directie Financiën, Inkoop & Juridische zaken in het gemeentelijk Shared Service Center en bestaat uit circa 50 enthousiaste juridisch adviseurs en medewerkers. Binnen deze afdeling zijn er twee teams Bezwaar en Beroep en twee teams Advies, gericht op het Sociaal Domein en op het Ruimtelijk Domein.

Wat je van jou vragen

 • je hebt een (juridische) academische of HBO-opleiding afgerond;
 • je hebt ervaring in een leidinggevende en/of coördinerende functie;
 • je kent het (juridische) werkterrein en de werkprocessen van de teams;
 • je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • je kunt veranderingen in gang zetten en tot stand brengen;
 • je ziet oplossingen in plaats van problemen;
 • je bent een aanpakker en een doorzetter;
 • je communiceert duidelijk en stimuleert mensen.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij de gemeente Groningen  in dienst komt krijg je

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, met een maximum van € 5.736,-[indicatieve schaal 11a];
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een iPhone en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm, alsmede een thuiswerkvergoeding;
 • we hebben een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met André Horlings, hoofd juridische zaken, telefoon 050-367 5369 . Of met Bart Boerema van Talent in Bedrijf, 06-531249041. Uiteraard willen wij net zo graag als jij een goede match. Daarom kan het maken en bespreken van een drijfverenanalyse onderdeel zijn van de selectieprocedure voor de benoembare kandidaat.

Reageren

Je kunt reageren via: www.talentinbedrijf.nl  De gemeente Groningen laat zich in dit werving- en .selectieproces begeleiden door het bureau Talent in Bedrijf te Groningen.

Deze vacature wordt extern opengesteld waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.