RIGG Contractmanager Jeugd

Contractmanager Jeugd |  32 - 36 uur

op korte termijn, tijdelijk 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling

 

Omgevingsbewustzijn / Initiatief / Samenwerken / Resultaatgerichtheid / Oplossingsgerichtheid / Innoveren / Relatiebeheer

Sluitingsdatum: 12 juli 2020

Met de invoering van de Jeugdwet, zijn alle gemeenten vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het organiseren van de jeugdhulp. De Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG) koopt namens de Groninger gemeenten de specialistische jeugdhulp in via verschillende inkoopprocedures, voert hiervoor het contractmanagement uit, doet de monitoring en financiële afwikkeling en signaleert en adviseert op deze verschillende terreinen aan de Groninger gemeenten.

Door de contacten met alle stakeholders in het jeugdhulplandschap en aanpalende domeinen, fungeert de RIGG als een verbindende schakel tussen gemeenten en jeugdhulpaanbieders en ondersteunt de RIGG de gemeenten in hun regierol.

Het werken bij de RIGG is dynamisch en vraagt van medewerkers flexibiliteit en zelfstandigheid in werken.

De werklocatie bevindt zich in het GGD-pand aan het Hanzeplein 120 te Groningen.

 

Werkzaamheden/functie-inhoud

De contractmanager draagt bij aan het inkoopproces specialistische Jeugdhulp voor alle Groninger gemeenten. Je houdt je vooral bezig met het contractmanagement van de aan jou toegewezen jeugdhulpaanbieders en contracten. Om dit goed te kunnen doen is het noodzakelijk samen te werken met de collega’s van Finance, Monitoring/ICT en Advies. Het komt ook voor dat we ook een beroep op je doen bij de voorbereidingen van inkoopprocedures, onderhandelingen met jeugdhulpaanbieders en het afsluiten van contracten. Je onderhoudt contacten met jeugdhulpaanbieders en gemeenten en legt verbindingen waar nodig en wenselijk. Je beschikt als contractmanager  over bestuurlijke en politieke sensitiviteit. Je behandelt namelijk regelmatig gevoelige dossiers die vaak onder tijdsdruk staan. Dit kun je alleen maar doen wanneer je goed kunt plannen en organiseren.

Je werkt in een enthousiast team van (senior inkoop- en) contractmanagers en de contractbeheerder. Daarnaast werk je  op onderdelen (intensief) samen met de andere clusters binnen de RIGG zoals Financiën, ICT en Advies en met collega’s uit de 12 Groninger Gemeenten.

De volgende kerntaken worden zelfstandig en/of in teamverband uitgevoerd:

 • integer relatiebeheer met toegewezen jeugdhulpaanbieders en gemeenten;
 • vertalen van signalen en informatie uit de monitoringstool naar contractmanagementactiviteiten;
 • signaleren van afwijkingen op de geleverde prestaties, beheersmaatregelen opstellen en waar nodig interveniëren en (juridisch) escaleren;
 • vertalen van bevindingen naar gedragen adviezen voor besluitvorming en/of beleidswijzigingen;
 • oplossen van meldingen, incidenten en klachten;
 • door ontwikkelen van contract – en leveranciersmanagement;
 • opstellen van overeenkomsten;
 • projecten leiden en/of hierin participeren;
 • mede door ontwikkelen en verder verbeteren van het inkoopbeleid en het inkoopproces;
 • mede uitvoeren van inkoopprocedures;
 • bijdragen aan procesverbeteringen en innovaties.

Plek in de organisatie

De RIGG wordt momenteel gevormd door zo’n 25 collega’s  Jij wordt als contractmanager onderdeel van het cluster Inkoop en Contractmanagement, dat na jouw komst uit 6 collega’s bestaat. Je wordt functioneel aangestuurd door de programmamanager Inkoop – en Contractmanagement.

 Functie eisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • relevante werkervaring, bij voorkeur in de zorg,  het sociaal domein of met juridische vraagstukken;
 • kennis van jeugdhulp en het sociaal domein en/of een juridische achtergrond zijn een pre.

Competenties

Omgevingsbewustzijn / Samenwerken / Resultaatgericht / Plannen en organiseren / Relatiebeheer

Wij bieden

Een inspirerende en dynamische werkomgeving met een hoog kennisniveau. Het betreft een functie van 32 tot 36 uur per week. In eerste instantie voor een periode van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn volgens de cao gemeenten.

De functie is indicatief gewaardeerd in schaal 11 en zal nog definitief worden ingedeeld in HR21 (o.b.v. 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal bruto per maand € 3.526,00 en maximaal € 5.118,00).

Informatie

Voor meer informatie over de functie van contractmanager kun je contact opnemen met het RIGG-secretariaat via telefoonnummer 050 – 367 64 61.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 30, van 20 t/m 24 juli 2020. De kandidaten voor deze gesprekken worden uiterlijk donderdag 16 juli 2018  telefonisch uitgenodigd. 

 

Reageren?

Een kernachtige motivering, met CV, kan tot en met 12 juli 2020 worden gestuurd naar rigg.secretariaat@groningen.nl , ter attentie van mevrouw H. Sheerbahadoersing, directeur RIGG. 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten, medewerkers van de 12 Groninger gemeenten, voorrang.