Inhoudelijk adviseur jeugdhulp

Wil jij maatschappelijk betrokken zijn en meewerken aan een sterke jeugdhulpregio voor onze kinderen, jongeren en gezinnen?

Verbind je dan aan de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG). Wij zoeken een gedreven inhoudelijk adviseur om ons team te versterken. Bij ons kun je echt het verschil maken, we ontmoeten je graag!

Over de RIGG: wie we zijn en wat we doen
Als RIGG kopen we jeugdhulp in namens de Groninger gemeenten. We adviseren gemeenten over landelijke ontwikkelingen, vertalen deze naar organisatie en inkoop, voeren contractmanagement uit en zijn verantwoordelijk voor regionale monitoring. Dat doen we steeds meer vanuit een strategische netwerksamenwerking. Samen met partners in de hele jeugdhulpketen gaan we voor kwalitatief hoogstaande en betaalbare jeugdhulp. Sta je te popelen om het verschil te maken? Lees dan vooral verder.

Adviesrol: maak het verschil
Als inhoudelijk adviseur werk je aan programma's zoals Transformatie Hoogspecialistische Jeugdhulp, Hervormingsagenda Jeugd en Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming. Ook leid je zelfstandig projecten en adviseer je gemeenten over verschillende onderdelen van jeugdhulp. Zoals het berichtenverkeer, lokale inkoop, patronen in jeugdhulpgebruik en financiën. Adviezen ontwikkel je bijna altijd samen met gemeentelijke collega’s. Je rapporteert rechtstreeks aan Hemmala Sheerbahadoersing, directeur van de RIGG.

 In jouw rol heb je de ruimte en mogelijkheid om echt het verschil te maken. Want met jouw adviezen en expertise draag je bij aan de juiste koers om het veranderende Groningse jeugdhulplandschap duurzaam te versterken”, aldus Hemmala.

Wat ga je doen?
Samen met collega’s, gemeenten en jeugdhulpaanbieders draag je bij aan de beste inkoop van jeugdhulp. Ook ben je betrokken bij regionale en landelijke beleidsontwikkelingen en adviseer je hierover. Je houdt je bezig met:

 • De (door)ontwikkeling van de visie op jeugdhulp volgens de gewenste transformatie.
 • Beschrijven van de in te kopen jeugdhulp en de bijbehorende kwaliteitseisen.
 • Monitoren van de inzet van jeugdhulp, data interpreteren, risico’s signaleren en bespreken met stakeholders zoals gemeentelijke collega’s en verwijzers.
 • Contractmanagement gesprekken met jeugdhulpaanbieders, waarbij je samen met contractmanagers stuurt op de kwaliteit.
 • Zelfstandig projecten leiden. Bijvoorbeeld op het gebied van Enkelvoudige Dyslexie en Spoed voor Jeugd. Je verzorgt daarbij de voorbereiding, ondersteuning en verslaglegging van stuurgroepen en bestuurlijke overleggen.
 • Actief volgen van landelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld het behoud van cruciale jeugdhulpfuncties in 3 Noord verband, Toekomstscenario Kind en Gezin en de Hervormingsagenda Jeugd. Als het nodig is help je bij het vormgeven van de implementatie en informeren van stakeholders.
 • Toetsen van haalbaarheid van voorgestelde maatregelen en landelijke ontwikkelingen, rekening houdend met consequenties voor de invoering.
 • Actief volgen van ontwikkelingen in domeinen die aan de jeugdhulp grenzen en de overgang 18-/18+. Je neemt deel aan landelijke netwerkbijeenkomsten en koppelt inhoudelijk terug.
 • Bijdragen aan opdrachten van de centrumgemeente. Zoals inzet SPUK gelden, het Jeugd en Expertisenetwerk Noord Nederland en de Regionale kenniscentra.
 • Schrijven van beleid en besluitvormingsdocumenten door alle Groninger gemeenten.
 • Geven van politiek en bestuurlijk tactisch mondeling en schriftelijk advies.
 • Proactieve ondersteuning en advies over ontwikkelingen aan de directeur.


Wat breng je mee?

 • Wo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur met afstudeerrichting orthopedagogiek, psychologie of met een beleidsmatige achtergrond in de GGZ.
 • Ruime kennis en ervaring in verschillende domeinen van de jeugdhulp, liefst in (Jeugd)GGZ.
 • De kracht om goed in te kunnen spelen op lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen met betrekking tot jeugdhulp.
 • Sterke adviesvaardigheden met het vermogen draagvlak te creëren in complexe situaties.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit.

Werken bij de RIGG: soms hectisch, maar altijd waardevol
Wij bieden een energieke, veranderlijke, soms hectische, maar altijd vooruitstrevende en uiterst waardevolle werkomgeving. Je past goed bij ons als je – net als wij - wordt gedreven om maatschappelijk bij te dragen. Je werkt zelfstandig, bent nieuwsgierig en past je makkelijk aan. Je zoekt proactief naar antwoorden op vragen en onduidelijkheden en je durft buiten vaste kaders te denken. Je hebt immers een sterke wil om het verschil te maken en weet dat je daarvoor soms buiten je comfortzone moet gaan. Maar dat geeft niets. Sterker nog, die moed heb je in je en daar doe je graag een beroep op. Spreekt dit je aan? Dan zit je bij de RIGG op de juiste plek!

Mensen van de RIGG: hecht team van specialisten
Je landt in een hecht team van zo’n 25 mensen met elk hun eigen talent en specialisme. We versterken elkaar en er is fijn collegiaal contact. We waarderen elkaar om wie we zijn en vieren graag successen. Dat zit in onze cultuur en we nemen dan ook regelmatig de tijd om elkaar te ontmoeten.

Wat bieden we jou?
Het gaat om een functie van 32 tot 36 uur per week en je werkt hybride. Dat betekent dat je thuiswerken combineert met werken op onze locatie aan het Hanzeplein in Groningen.

We gaan graag een duurzame samenwerking met je aan met een passende arbeidsovereenkomst. Als je gaat werken bij de RIGG kom je in dienst bij de gemeente Groningen. Daarom zijn de arbeidsvoorwaarden en het salaris volgens de Cao Gemeenten:

 • Afhankelijk van kennis en ervaring waarderen we de functie in schaal 12 (o.b.v. 36 uur per week tussen de € 5.008,- en maximaal € 6.777,- / salarisnorm 1 januari 2024).
 • Daarnaast bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op, ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en aan aantal bovenwettelijke verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen of dat je dit elke maand bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen.
 • Je kunt gebruikmaken van het digitaal leerportaal ‘Groningen leert’, zodat je je kunt blijven ontwikkelen. Een leven lang leren staat bij ons hoog op de agenda.  

Informatie
Voor meer informatie over de functie van Inhoudelijk adviseur jeugdhulp kun je contact opnemen met Marloes Edelenbos, inhoudelijk adviseur (06 - 5542 0203).

Reageren
Zie jij deze functie van inhoudelijk adviseur als jouw volgende stap? Stuur dan jouw CV naar directiesecretariaatrigg@groningen.nl, ter attentie van Hemmala Sheerbahadoersing, directeur RIGG. Bij een passend CV nodigen we je sowieso uit voor een kennismakingsgesprek. En bij een goede klik overtuigen we je graag waarom je bij de RIGG en voor de regio wilt werken.