Medewerker Internationale Zaken

Tijdelijk met zicht op vast | 32 uur per week

Werk aan de economie van de toekomst in innovatief, internationaal en groen Groningen!

Je wordt benaderd door de ambassade van Zweden in Stockholm. Een delegatie van bedrijven wil graag naar Groningen komen om zich te laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterstof. Dit komt mooi uit, want in dezelfde maand vinden ook de Havendagen plaats in Delfzijl. Een ideaal moment om beide bezoeken met elkaar te combineren én op een thema, dat ook voor Groningen van economische waarde is. Je gaat direct aan de slag met het schrijven van een voorstel voor de burgemeester. En vraagt ondertussen ook bij collega’s een lijst te maken van bedrijven, die mogelijk bezocht kunnen worden. Ondertussen ben je samen met je collega’s van internationale zaken ook bezig de beurs in Hamburg op het vlak van gezondheid en techniek voor te bereiden. Je werkt aan de internationale economische Agenda van Groningen!

In Groningen is de toekomst al begonnen: voor wat echt van waarde is 

Als gemeente Groningen groeien we hard. De keuzes die wij, als zesde gemeente van het land, maken de komende jaren doen er écht toe. Ze zullen invloed hebben op Groningers, het Noorden, Nederland en Noord Europa.

We hebben alles in huis om te bouwen aan de groene en gezonde wereld van morgen. We zijn bruisend en uitnodigend. Barstensvol jong talent. Van oudsher een plek van innovatieve aanpakkers. Met de snelst groeiende campus van Nederland, een levendig MKB en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten die beschikken over de nieuwste kennis over 21 -eeuwse vraagstukken. Tel daar de uitstekende geografische en digitale verbindingen en sector bij op en dan kun je met recht spreken over een multidisciplinair innovatie ecosysteem voor de toekomst.

Samen met onze maatschappelijke partners willen we de eigenwijze, creatieve Groningse pioniersgeest gebruiken om voorop te lopen en kiezen voor groene en eerlijke groei (zie het collegeakkoord).

Werk samen met ons aan een toekomstbestendige economie!

Jij

 • levert binnen het kader van beleid een bijdrage aan ons internationale economische beleid;
 • organiseert internationale bezoeken van economisch belang;
 • adviseert over bestuurlijke deelname aan inkomende en uitgaande delegaties;
 • onderhoudt contacten met relevante partijen in binnen- en buitenland;
 • beheert de agenda met internationale activiteiten en het overzicht wie wat wanneer doet;
 • bereidt tijdig de relevante overleggen voor en bewaakt de afgesproken acties;
 • structureert en bewaakt planning, budget, voortgang en follow up;
 • helpt in- en externe medewerkers op weg bij vragen over Internationale Zaken waarbij je waar nodig niet aarzelt om de dienstverlening te begrenzen.

 

Jij hebt organisatie talent. Je zet ideeën of verzoeken om naar concrete acties. Hierbij houdt je overzicht en breng je structuur aan. Je kan zowel schriftelijk als verbaal goed een boodschap formuleren. Je kan goed presteren onder druk en je hebt begrip voor uiteenlopende belangen en verschillende (politieke, culturele en economische) gewoontes. Bovenal vind je het leuk om een jonge, bruisende stad als Groningen economisch internationaal op de kaart te zetten.

 

De directie EZ

Ons team Economische Zaken bestaat uit zo’n 30 collega’s, die met passie en expertise kansen mogelijk maken voor een krachtige economie van Groningen.

We werken aan de economische agenda van de gemeente. Samen met onze partners zetten we in op het creëren van een toekomstbestendige Groningse economie, met kansrijke banen nu én in de toekomst. Een inclusieve, bruisende economie, waarbij ruimte is voor creativiteit, ondernemerszin, en oog voor leefkwaliteit van iedere inwoner. Meer over ons werk kun je lezen in onze Economische Agenda: https://gemeente.groningen.nl/groningen-presenteert-nieuwe-economische-agenda

 

Wij vragen

 • een HBO werk en denkniveau met relevante opleiding zoals bijvoorbeeld Europese Studies, bestuurs- of beleidswetenschappen;
 • minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • aantoonbaar affiniteit met en ervaring in het Europese/internationale speelveld;
 • kennis van en gevoel voor politiek en bedrijfsleven;
 • goede beheersing van het Nederlands, de Engelse en Duitse taal.

 

Wij bieden

 • afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.009,= bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week (functioneel schaal 10; HR-21 normfunctie Medewerker Beleidsuitvoering I);
 • een individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur per week, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om je eigen werktijden te kunnen indelen;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’. We investeren op maat;
 • een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s;
 • een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.

Informatie

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem contact op met onze Directeur EZ, Saskia van Ham, via telefoonnummer 06-31696670.

 

Een impressie van ons werk? Check onze bijdrage: https://www.merkgroningen.nl/nl/toolkit/toolkit-economie

https://economie.groningen.nl/

 

Reageren

Zie je deze baan helemaal zitten? We kijken uit naar je reactie! Je kunt reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 28 mei 2023. De eerste gespreksronde vindt plaats op 2 juni 2023. 

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer