Adviseur/ontwerper mobiliteit met specialisatie (I)VRI

Structureel | 36 uur per week

Ben jij een adviseur/ontwerper mobiliteit met ervaring of interesse in (intelligente) verkeersregelinstallaties en wil je werken in de mooiste gemeente en stad van het noorden? Samen met een enthousiast team verkeerskundigen werk je met trots en ambitie aan de inrichting en leefbaarheid van de openbare ruimte. Je werkt mee in (gebiedsgerichte) projecten met  ruimtelijke, infrastructurele en maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaat, cultuurhistorie, leefkwaliteit, woningbouw en bereikbaarheid.

 

Op het gebied van (i)VRI werkt je samen met de Specialistisch adviseur (i)VRI bij Stadsingenieurs en de Beheerder (i)VRI bij Stadsbeheer.

In de Integrale ontwerpteams ben je de adviseur/ontwerper mobiliteit als het gaat om verkeerskundig onderzoek, advies en ontwerp en zorg je dat het beleid goed wordt vertaald in de projecten. Als Specialist (I)VRI adviseer je andere adviseurs mobiliteit bij het ontwerp waarbij een VRI installatie wordt toegepast. Daarbij maken we steeds meer gebruik intelligente VRI installaties wat leidt tot een betere doorstroming en verkeersveiligheid.

Binnen het team Ruimtelijk Ontwerp krijg je de ruimte om je verder te ontwikkelen en te kijken wat het beste bij je past. Mis je nog ervaring op het gebied van bijvoorbeeld VRI maar ben je wel geïnteresseerd of heb je affiniteit met techniek, dan nodigen we je graag uit voor een oriënterend gesprek.


Waar kom je te werken

Je maakt deel uit van het team Ruimtelijk Ontwerp met ca. 55 enthousiaste collega’s die bestaan uit stedenbouwkundigen, stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsarchitecten en -ontwerpers en adviseurs/ontwerpers mobiliteit. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

 

Om als ontwerper/adviseur/specialist succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

 • HBO werk- en denkniveau met bijvoorbeeld een opleiding richting Mobiliteit;
 • Ervaring in het vakgebied. Maar ben je net afgestudeerd of heb je affiniteit met mobiliteit en techniek dan is er ruimte om je verder te ontwikkelen;
 • Je hebt kennis en ervaring van de programmatuur voor VRI of je bent bereid om dit te leren;
 • Je hebt kennis en ervaring van (3D) ontwerpprogrammatuur of je bent bereid om dit te leren.


Op het moment dat je bij ons in dienst komt, staat daar uiteraard ook wat tegenover:

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal € 5.009,-- bruto per maand, functionele schaal 10, HR 21 normfunctie medewerker ontwerp & voorbereiding III; roepnaam verkeerskundig ontwerper;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm;
 • we hebben een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als binnen de gehele organisatie;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marcel Klaveringa, teamleider van het team Ruimtelijk Ontwerp, via telefoonnummer 14050.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 15 juni 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!


Deze vacature wordt gelijktijdig opengesteld voor voorrangs- en interne kandidaten, waarbij voorrangskandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.        

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer