Medewerker Economische Ontwikkeling

Tijdelijk met zicht op vast | 36 uur per week

Werk aan de economie van de toekomst in innovatief, internationaal en groen Groningen!


In de ochtend ben je in gesprek met diverse ondernemers om projecten te bespreken binnen de LifeScience sector.  Lopen ze op schema? Is er nog een aanvullende (financiering) behoefte? Zijn er blokkades? In de middag onderzoek je samen met onze collega’s binnen het sociale domein welke ondernemers/ organisaties we kunnen betrekken om diverse maatschappelijke opgaves binnen de gezondheidssector aan te pakken. Waarbij je ook spreekt over de uitdagingen op het gebied van arbeidsmarkt.  Geen enkele dag is hetzelfde. Van ad hoc vragen van ondernemers tot strategische vraagstukken die in de toekomst liggen.

 

Je werkt aan de gezondheidseconomie van Groningen!

In Groningen is de toekomst al begonnen: voor wat echt van waarde is

Als gemeente Groningen groeien we hard. De keuzes die wij, als zesde gemeente van het land, maken de komende jaren doen er écht toe. Ze zullen invloed hebben op Groningers, het Noorden, Nederland en Europa.

We hebben alles in huis om te bouwen aan de groene en gezonde wereld van morgen. We zijn bruisend en uitnodigend. Barstensvol jong talent. Van oudsher een plek van innovatieve aanpakkers. Met de snelst groeiende campus van Nederland, een levendig MKB en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten die beschikken over de nieuwste kennis over 21 -eeuwse vraagstukken. Tel daar de uitstekende geografische en digitale verbindingen en sectoren bij op en dan kun je met recht spreken over een multidisciplinair innovatie ecosysteem voor de toekomst.

Samen met onze maatschappelijke partners willen we de eigenwijze, creatieve Groningse pioniersgeest gebruiken om voorop te lopen en kiezen voor groene en eerlijke groei (zie het collegeakkoord).

 

Jij

 • brengt informatie en ontwikkelingen in de gezondheidseconomie snel bij elkaar en formuleert heldere voorstellen voor je collega’s en het bestuur;
 • werkt de beleidsinhoud uit en schrijft voorstellen over koers en projecten;
 • zorgt voor de verbinding tussen plan en uitvoering, begroting en rekening;
 • werkt aan incidentele, vaak beleidsuitvoerende, projecten;
 • zorgt voor de verantwoording over de uitvoering van beleid en projecten;
 • schakelt tussen praktijk en bestuur;
 • helpt met je kennis en scherpe blik je collega’s bij het bepalen van hun acties.

 

Je hebt kennis en ervaring in het gezondheidsdomein. Je overziet het grotere geheel en hebt tegelijkertijd oog voor details. Je denkt in kansen, weet je ideeën goed te verwoorden en bent politiek sensitief. Projectmatig werken is voor jou een manier om gezamenlijk tot resultaten te komen. Je inspireert, enthousiasmeert en brengt met presentatietalent en in heldere taal je voorstellen over de bühne.

 

De directie EZ


Ons team Economische Zaken bestaat uit zo’n 30 collega’s, die met passie en expertise kansen mogelijk maken voor een krachtige economie van Groningen.

We werken aan de economische agenda van de gemeente. Samen met onze partners zetten we in op het creëren van een toekomstbestendige Groningse economie, met kansrijke banen nu én in de toekomst. Een inclusieve, bruisende economie, waarbij ruimte is voor creativiteit, ondernemerszin, en oog voor leefkwaliteit van iedere inwoner. Meer over ons werk kun je lezen in onze Economische Agenda: https://gemeente.groningen.nl/groningen-presenteert-nieuwe-economische-agenda

 

Wij vragen

 • een WO-werk en denkniveau met bij voorkeur een economische opleiding;
 • minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • kennis en ervaring in het gezondheidsdomein is een pré;
 • kennis van en gevoel voor politiek en bedrijfsleven;
 • goede beheersing van tenminste Engels en Nederlands.

 

Wij bieden

 • afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.725,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week (functioneel schaal 11, HR-21 normfunctie Medewerker Ontwikkeling II);
 • een individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur per week, met keuze om wel of geen ADV op te bouwen en de mogelijkheid om je eigen werktijden te kunnen indelen;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’. We investeren op maat;
 • een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s;
 • een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.

 

Informatie

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem contact op met ons Directeur EZ, Saskia van Ham, via telefoonnummer 06-31696670.

 

Een impressie van ons werk? Check onze bijdrage: https://www.merkgroningen.nl/nl/toolkit/toolkit-economie

https://economie.groningen.nl/

 

Reageren

Zie je deze baan helemaal zitten? We kijken uit naar je reactie! Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 28 mei 2023. De eerste gespreksronde vindt plaats op 8 juni 2023. 

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.


Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer