Medisch adviseur Wmo

Tijdelijk voor de duur van één jaar met uitzicht op vast | 16-36 uur per week

Wil jij als medisch adviseur verantwoordelijk zijn van het beoordelen van aanvragen voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en geef je graag advies over de inzet van ondersteuning en zorg voor mensen met een beperking of chronische ziekte in de gemeente Groningen? Solliciteer dan nu!

 

De functie:

Als medisch adviseur breng je onafhankelijk advies uit na de beoordeling van de medische situatie van een individuele cliënt op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Je krijgt te maken met de Wmo, IST aanvragen, SMI kinderopvang, hulp en ondersteuning op het gebied van wonen, en gehandicaptenparkeervoorzieningen.

Als medisch adviseur heb je dan ook dagelijks patiëntencontact. Je ontvangt cliënten op een spreekuur en tijdens dit consult beoordeel je zelfstandig de (sociaal) medische situatie van de cliënt. Iedere cliënt heeft een eigen vraagstuk en voorgeschiedenis en is het jouw taak om een onafhankelijk advies uit te brengen als het gaat om zorg, hulp en ondersteuning.

Je komt te werken in een kundig team, bestaande uit één andere medisch adviseur en collega’s van het secretariaat. De collega’s van het secretariaat plannen de afspraken voor jouw en je collega in tijdens kantoortijden en zullen jullie ondersteunen waar nodig.

 

Functie-eisen

 • je bent BIG geregistreerd als arts en beschikt bij voorkeur over een registratie als Arts Maatschappij & Gezondheid;
 • werkervaring uit een ander werkveld als arts is een pré (bijvoorbeeld als huisarts, specialist ouderengeneeskunde, verzekeringsgeneeskunde);
 • beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en kunt je adviezen schriftelijk goed verwoorden.


Competenties

Je bent een integer persoon, die discreet en tactvol handelt. Empathisch ben je sterk en je beschikt over een goed inlevingsvermogen. In de uitvoering van je werk ben je doortastend en daadkrachtig. Je hebt een sterk organiserend vermogen en schakelt snel. Je houdt altijd het overzicht en denkt vooruit.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij ons in dienst komt krijg je van ons: 

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal € €5.725 bruto per maand bij een fulltime dienstverband [schaal 11, HR-21 normfunctie behandelaar III]
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de procedure kan je contact opnemen met Evelien Swart, recruiter DMO, via telefoonnummer 06-51502859.

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 2 juni 2023. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!


Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.


Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer