Beleidsadviseur Wonen & Zorg

Tijdelijk voor de duur van één jaar met uitzicht op vast | 0,8 - 1,0 fte

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarbij je kunt bijdragen aan de toekomst van geschikte woonruimte en passende zorg in de gemeente Groningen? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!


De directie Maatschappelijke Ontwikkeling en de directie Stadsontwikkeling hebben als gezamenlijk doel het bevorderen van wonen en zorg. Als gevolg van vergrijzing en toenemende extramuralisering neemt het aantal inwoners met een zorgvraag en daarmee de vraag naar voldoende passende woonruimte, in de gemeente Groningen toe. Als beleidsadviseur speel jij een belangrijke rol bij het adviseren van bestuurders en het college over mogelijke oplossingsrichtingen ten aanzien van dit woonzorgvraagstuk.

Je komt te werken in het team Wonen en Zorg bij de directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO). Samen met gedreven collega's van verschillende directies en ketenpartners, zoals zorgaanbieders en woningcorporaties, werk je aan het realiseren van passende woonruimte in een passende woonomgeving.

Vorig jaar heeft de gemeente Groningen de visie op wonen, samenleving en zorg vastgesteld. Deze visie wordt momenteel uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma. Voor de uitvoering wordt een nieuw integraal programma Wonen en Zorg opgezet, dat het sociaal en fysieke domein met elkaar verbindt.  

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:

Als beleidsmaker adviseer je de wethouders en het college over mogelijke oplossingsrichtingen, zoals nieuwbouwprojecten, convenanten met woningcorporaties en zorgpartijen en afspraken met regiogemeenten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • het leveren van een bijdrage aan, of verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van onderdelen van het uitvoeringsprogramma;
 • deelnemen in regionale samenwerkingsverbanden en overlegtafels m.b.t. wonen en zorg;
 • opbouwen van een netwerk intern en extern en bevorderen van samenwerking tussen deze partijen; 
 • monitoren van rijks- en provinciaal beleid en signaleren marktontwikkelingen en dit vertalen in advies of acties;
 • evalueren huidig beleid en uitvoering daarvan, adviezen opstellen aan directie of bestuurders op basis van ontwikkelingen en veranderingen die zijn gesignaleerd. 

Kortom, een uitdagende functie waarbij je een belangrijke bijdrage levert aan de toekomst van wonen en zorg in de gemeente Groningen.

Om als beleidsadviseur Wonen en Zorg succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

Jij weet als geen ander hoe een gemeente functioneert. Je neemt recente ervaring mee met beleidsvraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld wonen en zorg. Je bent betrokken en weet verbindingen te leggen tussen beleid, inwoners en de uitvoering. Dit doe je door het verzamelen, analyseren en beoordelen van interne en externe informatie en ontwikkelingen op regionaal en landelijk gebied. Je schrijft gemakkelijk een advies en kunt dit goed vertalen.

 • je bent minimaal afgestudeerd op HBO/WO niveau;
 • je hebt ervaring met het vakgebied van wonen, welzijn & zorg;
 • je hebt strategisch inzicht en goede adviesvaardigheden;
 • je legt makkelijk verbindingen en hebt bij voorkeur ervaring binnen de overheid.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij ons in dienst komt krijg je van ons: 

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal € €5.372 bruto per maand bij een fulltime dienstverband [functioneel schaal 11, HR21-normfunctie medewerker ontwikkeling II];
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Yvonne Koelemaij, projectleider, via telefoonnummer (050) 367 8721 als je vragen hebt over de procedure kan je contact opnemen met Evelien Swart, Recruiter DMO, via telefoonnummer 06 51502859.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 9 juni 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt extern opengesteld waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.        

 

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer