BOA’s Openbare Ruimte met taakaccent jeugd

Tijdelijk voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot onbepaalde tijd | In totaal 2,00 fte

Ben jij de beoogde BOA met taakaccent jeugd, die wil werken aan een leefbare, veilige en levendige gemeente? Houd jij het hoofd koel tijdens stressvolle situaties? En zoek jij van nature de verbinding en samenwerking op? Heb jij aantoonbare kennis en affiniteit met jeugd? Dan ben jij onze nieuwe handhaver met taakaccent jeugd.

Cameratoezicht, inbraakpreventie, toezicht en handhaving op het gebied van Horeca & Prostitutie en parkeerhandhaving zijn naast toezicht en handhaving in de openbare ruimte de werkzaamheden waar we bij THOR dagelijks mee bezig zijn. De afdeling THOR is in ontwikkeling en houdt zich onder andere bezig met het leefbaar en veilig houden van de openbare ruimte, waarin de samenwerking wordt gevonden met diverse ketenpartners als Stadsbeheer, OOV, Stadsontwikkeling en externe partners zoals de politie, CJIB, scholen, ondernemers, woningbouwcorporaties, het jongerenwerk en de WIJ-teams.

Doordat het belang van handhavingscapaciteit binnen de gemeente steeds groter wordt, gaat de afdeling de komende jaren nog meer groeien. Bij die groei hebben we jou nodig!

 

Jij

 • bent een enthousiaste buitengewoon opsporingsambtenaar die affiniteit heeft met het taakveld jeugd;
 • weet precies wat er speelt in jouw werkgebied. Jij hebt oog voor de jeugd, hun behoeften en problematieken en jij bent het aanspreekpunt;
 • bent de oren en ogen voor de gemeente Groningen en ketenpartners op het gebied van jongeren;
 • werkt nauw samen met ketenpartners en trekt er samen op uit om doelen te bereiken, je bent hierin proactief;
 • zorgt ervoor dat de taken op een kwalitatief hoogwaardige manier worden uitgevoerd;
 • adviseert je collega’s en hebt intensieve contacten met sociale teams, jongerenwerk en politie;
 • weet wanneer handhavingsinstrumenten moeten worden toegepast en wanneer je als gastheer optreedt;
 • beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, welke je nodig hebt in verslaglegging en rapportages;
 • bent in eerste instantie BOA die overal zou kunnen worden ingezet tbv de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente, maar jij hebt daarnaast een taakspecialisatie welke gericht is op de jeugd.

 

Je voert in wisselende samenstelling surveillance uit, waaronder op de fiets. Door jouw overtuigingskracht ben jij in staat om burgers en jeugd(groepen) aan te spreken.

We vinden het belangrijk dat je goed opgeleid en getraind blijft. Wij bieden faciliteiten aan om het taakaccent jeugd boa te ontwikkelen en gaan je daartoe opleiden. Beroepsvaardigheden, zoals bemiddelen en omgaan met agressie zijn belangrijk in deze functie.

 

Plek in de organisatie

Je komt te werken bij de directie Veiligheid, afdeling THOR. De afdeling bestaat uit de teams Openbare Ruimte en Parkeerhandhaving en de clusters Horeca- & Prostitutie-toezicht en Cameratoezicht. Binnen de afdeling werken ongeveer 100 medewerkers. We zoeken voor het team Openbare Ruimte meerdere Jeugd-Boa’s.

 

Wij vragen

 • minimaal MBO 3/4 werk- en denkniveau;
 • kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving (Minimaal 1 jaar);
 • affiniteit met jeugdproblematiek;
 • kennis van de APV en overige relevante wet- en regelgeving;
 • bereidheid te werken in onregelmatige dienst (avonden en weekenden);
 • Een goede mentale en fysieke conditie;
 • rijbewijs B;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • communicatief en sociaal vaardig;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-P);
 • RTGB certificaat, dan wel de bereidheid dit op korte termijn te halen.

 

Je profiel

Je bent iemand met natuurlijk gezag die kan overtuigen. Daadkrachtig, zelfverzekerd en goed bij conflicten. Maar ook klantgericht en dienstverlenend, je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken, maar ook samenwerken. Je bent een netwerker en weet relaties op te bouwen en uit te breiden. Je houdt contact met diverse instanties. Ook onderhoud je contacten met samenwerkingspartners als WIJ-teams, politie, wijkagenten, jeugdreclassering, etc. En natuurlijk is je conditie (mentaal en fysiek) prima. Werken in rooster is geen probleem, net als diensten in het weekend of ’s avonds tot 00.30 uur.

 

Wij bieden

Een salaris, afhankelijk van jouw opleiding en achtergrond, van maximaal € 3301,- bruto per maand, volgens de CAO Gemeenten, bij een fulltime dienstverband. (functioneel schaal 7, HR21-normfunctie Medewerker Handhaving III). Hier komt een onregelmatigheidstoeslag bovenop, zoals is vastgesteld in de CAO. De werktijden zijn vastgelegd in een gevarieerd rooster.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst van onbepaalde tijd mogelijk is. Door het Individueel Keuze Budget (17,05%) heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Naast de bovenstaande voorwaarden zorgen wij dat je alles verstrekt krijgt om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Denk hierbij aan: mobiele telefoon, C2000 portofoon, handboeien, bodycam, opleidingen, etc..

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Patrick Brouwer (Teamleider Openbare Ruimte) via telefoonnummer 06-29638678.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 27 maart 2023. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 4 en 5 April 2023. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

 

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer