HR Senior Adviseur Opleidingen

Structureel | 18 uur per week

Ben jij iemand die enthousiast wordt van het verder op de kaart zetten van de afdeling opleidingen en de daarbij behorende visie op leren en ontwikkelen? En ben jij in staat hierbij actief vorm te geven aan de coördinatie van het nog op te starten leiderschapsprogramma binnen onze organisatie? Jouw werk als senior HR opleidingen is hierbij belangrijker dan ooit! Ben jij die professionele sparringpartner en verbinder op het gebied van opleidingen? Dan komen wij graag met jou in contact!

 

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten

Samen met een drietal collega’s draag je zorg voor de inrichting, voorbereiding en uitvoering van het jaarprogramma opleidingen dat vanuit de visie leren en ontwikkelen en daaruit voortvloeiende centrale organisatiethema’s wordt samengesteld. In het bijzonder ben je daarbij verantwoordelijk voor de organisatie/coördinatie van het leiderschapsprogramma binnen onze organisatie. In deze functie leg je actief verbinding met diverse belanghebbenden binnen de organisatie om de behoeftes in kaart te brengen en de in gang gezette activiteiten te evalueren en te monitoren (en waar nodig bij te sturen). Tevens kom je met voorstellen over en draag je bij aan de verdere positionering/profilering van opleidingen binnen de organisatie.

 

Waar je komt te werken

De afdeling HRM adviseert, faciliteert en ondersteunt, vanuit het Shared Service Center/Directie Mens Organisatie & Communicatie, de organisatie op zowel strategisch-, tactisch- als operationeel niveau en bestaat uit de afdelingen HR Strategie & Ontwikkeling, HR Advies en HR Services.

De functie van HR Senior Adviseur opleidingen valt onder de afdeling HR Strategie & Ontwikkeling. Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van een modern HR-beleid en een actuele strategische HR-agenda, die bijdragen aan een moderne duurzame gemeentelijke organisatie.

 

Om als Senior HR Adviseur Opleidingen succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou 

 • HBO werk- en denkniveau en aantoonbare werkervaring als opleidingsadviseur;
 • pro-actieve verbinder met lef, een inspirerende, resultaatgerichte en daadkrachtige professional;
 • duidelijke schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden;
 • actief inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij ons in dienst komt krijg je van ons

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal € 5.372,00 bij een fulltime dienstverband en in dit geval dus naar rato van de omvang van de vacature – 0,5 fte (functioneel schaal 11, HR21-normfunctie Adviseur III) ;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een iPhone en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm en thuiswerkvergoeding;
 • we hebben een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Solveg Snippe (Hoofd HRM Strategie en Ontwikkeling) via telefoonnummer 06-51495985.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 26 februari 2023.  Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.        

 

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer