Corporate Recruiters

Structureel | 3,00 fte | 32-36 uur

Heb jij de eer om de allereerste corporate recruiter van de Gemeente Groningen te worden? Wij zijn namelijk op zoek naar meerdere corporate recruiters die samen met ons willen bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Speciaal voor recruiters organiseren wij op vrijdag 17 februari een Open (Stad)Huis, waarin we jullie meenemen in de plannen van ons gloednieuwe Carrière Centrum. Meer weten? Lees vooral verder!

Ook wij merken de gevolgen van de arbeidsmarktkrapte. Onze vacatures staan langer open en de reacties lopen terug. Dat brengt de dienstverlening aan onze inwoners in gevaar. Tel daarbij op dat we een ambitieus college programma hebben, we een groot scala aan specialisten in dienst hebben en we uit onze data zien dat er de komende jaren veel collega’s met pensioen gaan. Daarom starten wij de zoektocht naar een team van corporate recruiters (3,0 fte).

We staan aan de vooravond van ons gloednieuwe Carrière Centrum, van waaruit we straks alle in-, door-, en uitstroom willen faciliteren voor onze ruim 3400 ambtelijke collega’s. We hebben het afgelopen jaar aan ontzettend veel zaken gewerkt die jouw start straks makkelijker gaat maken; er staat een werken-bij website klaar om gelanceerd te worden, we hebben een employer branding collega die volop bezig is om het werkgeversmerk te laden en er is nieuwe ATS- en loopbaan software aangeschaft; wat nog ingericht moet worden. We hebben diverse recruitmentpilots gedraaid met bijvoorbeeld RPO en referral recruitment. We hebben verschillende lijntjes lopen met opleiders om straks echt met campus recruitment aan de slag te kunnen. We weten wie onze strategische doelgroepen zijn (van IT’ers tot stedenbouwkundigen en van handhavers en badmeesters tot chauffeurs) en waar de uitstroom zit. En nu gaan we beginnen aan onze zoektocht naar corporate recruiters die invulling gaan geven aan onze vacatures en tegelijkertijd helpen om mee te bouwen aan ons mooie Carrière Centrum. Het operationele proces neerzetten en invulling geven aan de vacatures zal het grootste deel van je tijd in beslag nemen, maar tegelijkertijd bieden we ook ruimte om je expertise in te zetten bij de verschillende thema’s die we gaan oppakken de komende tijd.

Maar de schone lei waar je straks mee begint, is ook direct de keerzijde van deze functie. Want het is zeker geen gespreid bedje en er is dus weinig om op terug te vallen. We hebben niet de illusie dat we alles voor 100% in scope hebben. Of dat alles direct van een leien dakje gaat. We denken in ieder geval dat het verstandig is als je in deze rol een dikke huid hebt en jezelf niet zo snel gek laat maken. Want we zullen hick-ups tegenkomen, we zullen af en toe fouten maken en misschien wordt het soms een beetje chaotisch, dus daar moet je wel tegen kunnen. Maar samen gaan we het verschil maken, voor zowel de nieuwe als de huidige medewerkers; daar zijn we van overtuigd. Maar daar hebben we wel jouw hulp bij nodig!

 

Waar je komt te werken:

De afdeling HRM adviseert, faciliteert en ondersteunt, vanuit het Shared Service Center (SCC), de organisatie op zowel strategisch-, tactisch- als operationeel niveau.  HRM bestaat uit drie afdelingen, namelijk HR Strategie & Ontwikkeling, HR- Advies en HR- Services. De functie van corporate recruiter valt onder de afdeling HR Services. Het Carrière Centrum waar we eerder over spraken is een samenwerking tussen recruitment (-support), mobiliteit en onze employer branding adviseur.

 

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:

 • het doen van intakes bij leidinggevenden om de vacatures helder te krijgen;
 • het schrijven van wervende doelgroepgerichte vacatureteksten (SEO vriendelijk en inclusief);
 • het bepalen van de juiste wervingsstrategie en kiezen van de juiste recruitmentkanalen op basis van moeilijkheidsgraad en doelgroep;
 • het evalueren van wervingscampagnes op basis van data en kwalitatieve inzichten;
 • het aanleggen van diverse talentenpools;
 • het pre-screenen van kandidaten en het voeren van gesprekken;
 • het meebouwen en vormgeven van de gloednieuwe recruitmentafdeling;
 • je zult samen met onze loopbaanadviseurs gaan denken over een effectieve samenwerking om de interne doorstroom te verrijken;
 • het ontwikkelen van en meedenken over nieuw recruitmentbeleid zoals bijvoorbeeld campus recruitment, SPP, nieuwe selectiemethoden zoals game based assesments, open hiring, etc.

 

Om als Corporate Recruiter succesvol te zijn vragen wij het volgende van jou:

 • HBO- werk & denkniveau;
 • bij voorkeur ervaring als corporate recruiter;
 • het is helemaal ideaal als je ervaring hebt met het opzetten van recruitment in een complexe organisatie;
 • ervaring met (een van de) diverse recruitment thema’s zoals bijvoorbeeld campus recruitment,  diversiteit en inclusie, arbeidsmarktdata en/of ATS-optimalisatie;
 • je kent de arbeidsmarkt op je duimpje en bent bekend met de laatste wervingstechnieken;
 • je bent een makkelijke netwerker en weet je netwerk goed te onderhouden;
 • je bent een stevige gesprekspartner naar onze leidinggevenden en weet hen te inspireren.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij ons in dienst komt krijg je van ons:

 • een salaris, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring tot een maximum van € 4.671-, (functioneel schaal 10, fulltime salarisnorm 1-4-2022, HR21-normfunctie Adviseur IV);
 • naast je salaris bouw je elke maand ook 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een vast contract bij goed functioneren;
 • de mogelijkheid om 4 dagen te werken (32 uur);
 • de mogelijkheid om ongeveer 50% hybride te werken. Uiteraard faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij ons eigen leerplatform ‘Groningen Leert’ en heb je een persoonlijk jaarlijks opleidingsbudget;
 • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie.

 

Meer informatie en Open (Stad) Huis

Zoals jij met jouw recruiter-oog hebt opgemerkt, is deze vacaturetekst veel te lang. Maar we snappen dat jij nog vragen hebt. Of dat je ergens meer informatie over wilt omdat echt alles nieuw is. Daarom organiseren een Open Huis op 17 februari 2023 van 16:00-18:00 uur in ons net verbouwde Stadhuis. Om zo op een laagdrempelige manier kennis te maken en vragen vanuit jullie te beantwoorden zodat jij goed kunt inschatten of je wilt solliciteren. Ook zullen we je meenemen in wat we het afgelopen jaar gerealiseerd hebben en wat we nog van plan zijn. Aanmelden kan via deze pagina. Heb je nog vragen over de functie van Corporate Recruiter dan mag je contact opnemen met Hacer Merdin, afdelingshoofd HR-Services via 06-29551728 of Robert Horlings, strategisch HR-adviseur, via 06-50853513.

 

Reageren

Je kunt reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met maandag 20 februari 2023. In diezelfde week zullen we ook direct de gesprekken gaan voeren. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

We kijken uit naar je reactie!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.        

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer