ICT Inkoper

Tijdelijk, met uitzicht op een vast dienstverband | 32-36 uur per week

 

Ben jij een ICT Inkooptalent met grote ambities? Streef jij naar verdere ontwikkeling in een dynamische omgeving, dan is dit de functie voor jou en zien we jouw sollicitatiebrief graag tegemoet!

 

Onze afdeling Inkoop draagt bij aan de groei van gemeente Groningen. Als afdeling verbinden wij de diverse inkoopbehoeften van de gemeentelijke organisatie aan de mogelijkheden die de markt biedt. Wij voeren Europese aanbestedingen uit in diverse inkoopcategorieën. Voor elke aanbesteding zoeken we naar een optimale invulling van wensen en behoeftes aangevuld met onze jarenlange inkoopervaring. Wij zijn op zoek naar een ICT Inkoper die ons team daarin kan versterken.

 

Wat jij van de functie kunt verwachten

‘s Ochtends heb je bijvoorbeeld een projectgroep overleg voor de aanbesteding van een SAAS oplossing voor de directie Maatschappelijke Ontwikkeling  en ’s middags leg je de laatste hand aan de aanbestedingsleidraad van de aanbesteding digitale transformatie directie Stadsbeheer waar je de afgelopen maanden druk mee bezig bent geweest. Fijn als je deze aanbesteding over een paar minuten op ons digitale inkoopplatform Mercell gepubliceerd hebt.

Je doet dit op een resultaatgerichte manier waarbij je goed luistert en de wensen inventariseert. Je spart met collega’s over verschillende aanbestedingen, je bespreekt de voortgang van onderhanden werk en de zaken waar je tegen aanloopt.

Je werkt in teamverband en met elkaar zorg je voor een soepel aanbestedingsproces. Als een echte verbinder zorg je ervoor dat je op een natuurlijke manier de mensen meekrijgt. Je bent analytisch, communicatief sterk, organisatiesensitief en gaat voor kwaliteit boven kwantiteit, dit heb je nodig bij het opstellen van aanbestedingsdocumenten en bij het geven van advies.

Met je kennis, humor, energie én lef lever je een bijdrage aan de  doorontwikkeling van de inkoopfunctie en de afdeling inkoop.

  

Waar jij komt te werken

De functie van ICT Inkoper behoort tot de afdeling Inkoop, onderdeel van het Shared Service Center van de Gemeente Groningen en vallend onder de directie Financiën, Inkoop & Juridische Zaken. De afdeling is in drie domeinen georganiseerd: het Sociaal-, het Fysiek- en het SSC domein. In totaal werken er 26 medewerkers binnen het team, waarvan 15 medewerkers bezig zijn met Inkopen en Aanbesteden. De totale spend van de inkoop van de gemeente Groningen bedraagt circa € 425 miljoen per jaar.

 

Om als ICT Inkoper succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou

 • een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met een relevante inkoopopleiding (bijv. minor HBO inkoopmanagement);
 • in het bezit van een Inkoop diploma (of bereid zijn tot het volgen hiervan);
 • kennis en ervaring van het ICT inkoopvakgebied, bij voorkeur gericht op de publieke sector.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat jij bij ons in dienst komt, krijg jij van ons

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond van minimaal € 3.090,- tot maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (functioneel schaal 10), HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering I;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijke verlofuren. Jij kiest zelf of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand of periodiek bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • in eerste instantie een tijdelijk arbeidscontract, welke na 1 jaar, bij goed functioneren, omgezet kan worden in een vast arbeidscontract;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een opleidingsbudget voor iedere medewerker en een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’ als ook onze eigen FIJ academy;
 • een iPhone, iPad of laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm als ook een thuiswerkvergoeding;
 • er is een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • de organisatie is continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 
Je gaat werken in een dynamisch team met fijne collega’s, in een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Reina Geertsema (manager Inkoop) via telefoonnummer 050-3675525.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 12 februari 2023. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 20 februari 2023 aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

 

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer