Medewerker Meldpunt

Tijdelijk voor de duur van één jaar met kans op vast | 32-36 uur per week

Wie komt ons team versterken?

 

Dat iedereen in Groningen fijn en veilig kan wonen en leven, daar doen we het voor!

Het Meldpunt Overlast en Zorg is in de gemeente Groningen een belangrijke schakel in de aanpak van overlast. Meestal betreft het woonoverlast, maar bij het meldpunt kunnen burgers ook terecht met andere vormen van overlast. Denk aan jongerenoverlast, drugsoverlast, overlast door horeca. Ook zorgen om een buurtbewoner met wie het niet goed gaat, kunnen worden gemeld. Vaak is sprake van complexe problematiek, waar meerdere instanties bij betrokken zijn. Samen met ketenpartners zorgt het meldpunt voor een aanpak op maat. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit

Nadat je bent opgestart en je mail hebt gelezen, neem je de nieuw binnengekomen meldingen in behandeling. Je hebt telefonisch contact met melders en vraagt door naar de kern van het probleem. Je geeft informatie en advies over de mogelijkheden. Je doet onderzoek in diverse systemen en belt met partners uit je netwerk voor overleg. Tussendoor loopt de wijkagent bij je binnen om even te sparren over een casus. Dan moet je alweer weg, naar de casustafel woonoverlast, die jij organiseert en voorzit. Terwijl je bezig bent met het verslag, belt een netwerkpartner over een acuut probleem. Je laat alles uit je handen vallen en gaat hiermee aan de slag. Aan het einde van de dag kijk je terug op een werkdag met afwisseling, uitdaging en flexibiliteit.   

 

Plek in de organisatie

Het Meldpunt Overlast en Zorg is onderdeel van de afdeling Uitvoering en Services bij de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. De fysieke werkplek is het politiebureau, waar je de enige bent met deze functie. Je doet je werk dus heel zelfstandig en onderhoudt je netwerk vanuit het stadsdeel waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Wij vragen

  • aantoonbaar HBO niveau;
  • affiniteit met zorg en welzijn;
  • juridische interesse;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden en empathie;
  • voelsprieten voor het verhaal achter het verhaal;
  • uitstekende digitale vaardigheden;
  • zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Competenties

Netwerkvaardig | Je bent een echte netwerker. Je verbindt partijen met elkaar en komt ook bij tegengestelde belangen van ketenpartners tot resultaat. Daarbij heb je oog voor de verschillende perspectieven.

Nieuwsgierig | Je bent gek op onderzoeken hoe een probleem in elkaar zit en hoe het kan worden opgelost. Als je iets niet weet, dan neem je daar geen genoegen mee, maar zorg je dat je erachter komt.

Creatief | In het komen tot een plan van aanpak, kijk je verder dan de standaardwerkwijze. Complexe casussen vragen om maatwerk. Hier heb jij plezier in.

Proactief | Je komt in actie, pakt initiatief en verantwoordelijkheid op alle zaken waar je invloed op hebt. Je kijkt vooruit op ontwikkelingen die je ziet aankomen.

Flexibel | Je werkdag is maar voor een deel voorspelbaar. Jij schakelt moeiteloos tussen activiteiten als de situatie daar om vraagt.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.732,- bruto per maand volgens CAO Gemeenten bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 8). De formele HR21 functie behorende bij deze medewerker Meldpunt (werktitel) is medewerker beleidsuitvoering III.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Angela Vrolijk (Coördinator van het meldpunt) via telefoonnummer 06-11796973 of met Kimia Mahdavi (teamleider U&S) via telefoonnummer 06-48132141.  

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 6 december 2022. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

Solliciteer