Beleidsmedewerker Mobiliteitshubs

Structureel | 36 uur per week

 

Wij gaan de mobiliteitsopgave stevig verduurzamen. Het stimuleren van ketenmobiliteit, waaronder de doorontwikkeling van onze P+R terreinen en het realiseren van wijk- en buurthubs, is daarin een belangrijke pijler. Wil je meewerken aan aantrekkelijke mobiliteitshubs, dan is deze functie geknipt voor jou!

Met het verkeerscirculatieplan 1977 durfden we het in Groningen als allereerste in Nederland aan om het roer om te gooien. Met onze nieuwe mobiliteitsvisie ‘Groningen goed op weg’ voeren we wederom noodzakelijke en verregaande veranderingen in ons verkeerssysteem door. We kijken ver vooruit en maken keuzes waarin lopen, fietsen, openbaar vervoer, keten- en deelmobiliteit een prominente rol spelen. De vanzelfsprekendheid van de auto wordt daarmee minder.

We willen meer ruimte voor verblijven, spelen en groen in de openbare ruimte. Door in te zetten op duurzame ketenmobiliteit spelen we hiervoor ruimte vrij.. Zeker in de wetenschap dat we als gemeente de komende jaren nog flink gaan groeien. Om bij te dragen aan deze ambitie zoeken we een stevige beleidsmedewerker; iemand die gelooft dat ketenmobiliteit dé toekomst is!

 

Jij hebt werkervaring en een overtuigende visie op de ontwikkeling van wijk- en buurthubs en de doorontwikkeling van onze P&R terreinen. Met inzicht, inleving en creativiteit neem je mensen mee in jouw ideeën en oplossingen en schroom je niet om iets nieuws uit te proberen en te experimenteren.

 

Jouw functie

Met onze Mobiliteitsvisie als rode draad adviseer jij op allerlei niveaus over het opzetten van hubs, het stimuleren van ketenmobiliteit en inpandig fietsparkeren. Je bent daarbij gesprekspartner voor de lokale politiek, voor wijk- en buurtorganisaties, collega’s etc. Je weet goed welke (inter)nationale ontwikkelingen er op dit vlak spelen en vertaalt dit door naar Groningen. Bij gebiedsontwikkeling zit je meteen vanaf het begin aan tafel om wijk- en buurthubs neer te zetten. Bij de revitalisering van bijvoorbeeld winkelcentra adviseer je hoe we wijk- en buurthubs kunnen integreren, waarbij je de sociale, economische en/of logistieke functie van deze hubs ook goed voor ogen hebt. Jij denkt mee, maakt voorstellen, initieert en stimuleert. Dat doe je samen met diverse bevlogen en enthousiaste collega’s.

 

Jij

 • bent een stevige, enthousiasmerende beleidsmedewerker. Je maakt concrete voorstellen met focus op de ketenmobiliteit, waaronder het Uitvoeringsprogramma Hubs en de doorontwikkeling van onze P&R locaties;
 • hebt een belangrijke rol in de ontwikkeling van wijk- en buurthubs, niet alleen in bestaand stedelijk gebied maar ook in nieuwe gebiedsontwikkelingen. Jij ziet en benut kansen voor slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen;
 • volgt landelijke en regionale ontwikkelingen op deze onderwerpen en voegt de belangrijkste en haalbare aspecten daarvan toe aan ons mobiliteitsbeleid.

 

Waar je komt te werken

Binnen de directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp van Stadsontwikkeling werken we aan strategische beleidsvorming vertaald in programma’s op het gebied van Wonen, Ruimtelijke Economie, Leefkwaliteit, Energie(transitie) en Mobiliteit. Jij komt ons beleidsteam Mobiliteit versterken, bestaande uit ongeveer 15 collega’s.

 

Een persoonlijke noot van een aantal collega’s uit ons team:

 

“Het geeft mij energie om in deze dynamische, groeiende gemeente te werken aan een ambitieus mobiliteitsbeleid en de uitvoering daarvan. Het leuke van het werken bij een gemeente vind ik dat je met heel tastbare dingen bezig bent, dichtbij de inwoners.”

 Elwin Pippel, Beleidsadviseur mobiliteit

“Samen met collega’s, politiek en samenleving werk je aan de mobiliteit van de toekomst, van het eerste idee tot concreet resultaat.  De gemeente Groningen biedt je hierin als werkgever veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en voor persoonlijke groei.”

Arne Dijk, Beleidsadviseur mobiliteit

“Groningen is toonaangevend als het gaat om het mobiliteitsbeleid en dat zie je terug in de stad. Mobiliteit is een thema waar iedereen wel een mening over heeft. Bovendien volgen nieuwe ontwikkelingen elkaar snel op. Dat maakt het werkveld dynamisch en reuze interessant!”

Jacco Kuper, Beleidsadviseur mobiliteit

 

Wij vragen

 • HBO en/of WO geschoold. Het gaat ons om jouw brede kennis en ervaring op het gebied van mobiliteitsvraagstukken die je weet in te zetten voor actieve beleidsvorming;
 • iemand die gemakkelijk kan werken op diverse schaalniveaus (wijk, gemeente, regio) waarbij je een goede gesprekspartner bent van onze partners in de ketenmobiliteit;
 • een goed gevoel heeft voor politiek/bestuurlijke verhoudingen;
 • uiteraard goede mondelinge en schriftelijk vaardigheden.

 

Wij bieden

 • een werkweek van maximaal 36 uur per week, met een keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om je eigen werktijden in te delen;
 • afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.372,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week (functioneel schaal 11, salarisnorm 01/04/2022, HR-21 normfunctie Medewerker Ontwikkeling II);
 • individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris, waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’. We investeren op maat;
 • een gezellige werksfeer in een team met fijne collega’s en humor;
 • een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt en jij veel vrijheid en ruimte krijgt om je werk te doen.

Nieuwsgierig geworden

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Erwin Tollenaar (teamleider) via telefoonnummer 06-11534699 of Natascha Agricola (programmamanager Mobiliteit) via telefoonnummer 06-53743947.

 

Over de Gemeente Groningen

Bekijk ons filmpje voor een kijkje in de keuken bij Stadsontwikkeling: https://www.linkedin.com/company/gemeente-groningen/life/8f8c84b9-a7e1-4e11-b8d6-3b4d1e99e765/. Veel te doen, zeker op het gebied van Mobiliteit: jouw ideeën kun je volop kwijt bij ons.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 14 december 2022. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

 

Solliciteer