Projectsecretaris Energie

Tijdelijk voor de duur van één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd | 32 uur per week

 

Kunnen we jou wakker bellen als het om energie gaat? Ben jij die projectsecretaris die dit thema op de kaart kan zetten? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

De gemeente Groningen groeit! De komende decennia is er dan ook vraag naar 20.000 nieuwe woningen, gaan de ringwegen en het stationsgebied op de schop voor een betere bereikbaarheid en wordt er fors geïnvesteerd in de energietransitie, een betere binnenstad, leefbare dorpen en wijken én de versterkingsopgave. Daarnaast willen we als gemeente in 2035 CO2 neutraal zijn!

We hebben jouw denkkracht en jouw teamwork nodig om deze ambitie te realiseren. We willen een stap vooruitzetten als het gaat om het vinden van goede locaties voor windenergie, het verduurzamen van de gebouwde omgeving, het aardgasvrij maken van wijken en dorpen. Teveel om op te noemen! Ben jij die teamspeler die houdt van deze Groningse uitdaging?

Als projectsecretaris ondersteun je een aantal projectmanagers die zich werkzaam zijn voor het programma Energie. Dit doe je door bijeenkomsten te organiseren, adviezen op te stellen én zelfstandig de rol van deelprojectleider te vervullen. Je hebt niet alleen verstand van energie, je beschikt ook over doorzettingsvermogen en je kunt goed organiseren.

 

Jij

 • bent een organisatietalent die zijn of haar hand niet omdraait voor het organiseren van bijeenkomsten bijvoorbeeld met belanghebbende partijen;
 • bent communicatief sterk en weet de inhoud transparant, overtuigend en gedegen over te brengen;
 • houdt een overzichtelijk projectdossier bij;
 • weet welke vervolgstappen op welk moment nodig zijn;
 • bent proactief. Je adviseert gevraagd en ongevraagd aan de projectmanagers;
 • verstrekt samen met de projectmanager opdrachten aan de leden van de projectgroep, waarbij je de voortgang in de gaten houdt;
 • leidt zelfstandig deelprojecten.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van het Team Projectbeheersing en -ondersteuning met 38 enthousiaste collega’s. Het team bestaat uit projectbeheersers, projectcontrollers, projectsecretarissen en een bedrijfsbureau. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

 

Wij vragen

 • HBO of WO-diploma in een ruimtelijke, technische, planologische of financiële richting;
 • kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid;
 • communicatieve vaardigheden, goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

 

Competenties

Samenwerken | Je streeft een hoge kwaliteit van dienstverlening na (waar mogelijk gestandaardiseerd), je bent proactief, je communiceert goed en je toont persoonlijk leiderschap: elementen die je als projectsecretaris inzet om samen het project tot een succes te maken.

Organisatie en bestuurlijk sensitief | Je kunt functioneren in een politiek gestuurde omgeving, en je hebt gevoel voor de bestuurlijk verhoudingen binnen en buiten de organisatie. Je hebt ervaring met het werken in een matrixorganisatie.

Resultaatgericht | Je kunt vooruitdenken, jouw gedrag is gericht op het realiseren van vooraf gestelde doelen. Hierbij toon je je een echte teamspeler en ben je de sparringpartner van de projectleider en jouw collega’s binnen het team Team Projectbeheersing en -ondersteuning.

Besluitvaardig | Je durft keuzes te maken die je goed kunt beargumenteren.

Plannen | Je bent in staat om effectief en gestructureerd te bepalen welke tijd, middelen en inzet nodig zijn om de doelen te halen.

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.208,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband volgens CAO gemeente (salarisnorm april 2022). De functie is ingedeeld in de HR normfunctie medewerker beleidsuitvoering II, roepnaam Projectsecretaris (schaal 9). Bij weinig ervaring is plaatsing in de aanloopschaal mogelijk.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Bernard Kromme, teamleider Stadsontwikkeling RO&U (team Projectondersteuning en Financieel advies), via telefoonnummer 06-53854289 of Wouter van Bolhuis (programmaleider Energie) via telefoonnummer 06-22693915.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 2 december 2022. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

Solliciteer